Aphongegaster subterrena cinsi kolonimin suyu bitmişti ve tam bittiği sıralarda daha fazla yumurta ve daha fazla işçi çıkmaya başlamış ve onlarla full ilgileniyorlardı ama suları bitmişti ve biteli 2 hafta olmuştu değitşirecektim fakat değiştirmesemmi diye düşünüyordum ve foruma attım forumda değiştirinm denildi ve herkesin yaptığı yöntem tüleri yanyana bantlayıp karanlıkta bırakıp sussuz olan kısmı ışık vermekti 5 dakika beklettim ışığı yakınlaştırıp ve ışığın ısısınıda kontrol etmiştim 5 dakika sonra ışık olan tüpe baktığımda su vardı heryerde ama kaçak yoktu yumurtalar patladı diye düşünüyorum 4 tane karınca öldü 6-8 adet te yumurta suyun içinde kaldı daha sonra haleltmeye çalışırken stres oldukları için 5-6 karınca kaçtı hepsinin üzerini tüple kapattım ve hepsini teker teker koydum bazıları zarar görmnüş olabilir birazcık ama düzeldiler şimdi hepsini koydum 2 adet karınca transger aparatının içinde yanyana bekliyor diğerleride kraliçenin orada ve onun uzağında olanlarda var trasnfer apartının diğer ucunada tohum tüpü bağladım şimdi bekliyorum siyah fon kartonu bağladım bekliyorum çok üzgünüm şuan neden yumurtalar patladı hiçbir fikrim yok ki patladığpını gördüğümde ufak bir kuru pamuk alıp suyu emdi pamuk yoksa daha fazlla öleceklerdi 1-2 tane kaçmış olabilir evde olabilir sizce bişey olurmu (bence olmaz annemin içi rahatlasınd diye) herneyse sizde ne kadar bekletmeliyim siyah kağıdın içinde aklımda ortalama 1 ay fln dolaba kitleyip beklemek var şuan neredeyse ağlıcak durumdayım en gelişen ilk kolonimdi ve su sıkıntısı yüzünden dağıldı ne yapıcam bilmiyoırum hepsini hallettim ama başka ne yapabilirim.