Karıncalarım neden ölüyor

berat121518404358434

Yumurta
Üye
Yakın zamanda ilk işçilerini çıkaran bir kolonim var. Yaklaşık 10 işçisi vardı. Bir gün baktım ki işçilerin birkaçı ölmüştü ve koyduğum kuş yemine hiçbir şekilde ellememişler. Ne yapabilirim?

egzotikçiftik

Nanitik
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye

egzotikçiftik

Nanitik
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Canlı mı cansızmı vermeliyim

Tamam ve teşekür ederim
Öldürüp verin.
Direkt ikiye böl, ver. Biraz canlı kalır ama sıkıntı değil, majör çıkımını hızlandırır.
Sanılanın aksine major işçi çıkmasını canlı yemi canlı olarak vermek tetiklemez. Aksine stres yaratarak gelişimi yavaşlatır. Major işçi çıkmasını sağlamak için yapılabilecek en iyi şey proteini bol vermek ve olabildiğince çeşitli besleme yapmaktır.

Ayberkfb

Pupa
Üye
Öldürüp verin.

Sanılanın aksine major işçi çıkmasını canlı yemi canlı olarak vermek tetiklemez. Aksine stres yaratarak gelişimi yavaşlatır. Major işçi çıkmasını sağlamak için yapılabilecek en iyi şey proteini bol vermek ve olabildiğince çeşitli besleme yapmaktır.
%90 katılıyorum ama bana göre ara ara (ayda bir) yapılabilir ve major çıkımını etkilediğini düşünüyorum. (Yanlış da düşünüyor olabilirim, %100 savunduğum bir görüş değil.)

egzotikçiftik

Nanitik
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
%90 katılıyorum ama bana göre ara ara (ayda bir) yapılabilir ve major çıkımını etkilediğini düşünüyorum. (Yanlış da düşünüyor olabilirim, %100 savunduğum bir görüş değil.)
Gerek yok hocam devasa bir koloniniz yoksa (ki konuyu açan arkadaşın kolonisi henüz çok çok küçük) canlı olarak vermek sadece stres yaratır.