Yakın zamanda ilk işçilerini çıkaran bir kolonim var. Yaklaşık 10 işçisi vardı. Bir gün baktım ki işçilerin birkaçı ölmüştü ve koyduğum kuş yemine hiçbir şekilde ellememişler. Ne yapabilirim?
Besleme yapmalısınız özellikle de canlı yem. Tohumları da kırarak verirseniz tüketmeleri daha kolay olur fakat şu an için en önemli besin canlı yem.Sondaki ölü işciEkli dosyayı görüntüle 51922Ekli dosyayı görüntüle 51923
Yok daha hiç besleme yapmmadım
Mikro un kurdu vereyim miBesleme yapmalısınız özellikle de canlı yem. Tohumları da kırarak verirseniz tüketmeleri daha kolay olur fakat şu an için en önemli besin canlı yem.
Evet veriniz. Ertesi gün de şekerli su takviyesi yapabilirsiniz.Mikro un kurdu vereyim mi
Canlı mı cansızmı vermeliyimEvet veriniz. Ertesi gün de şekerli su takviyesi yapabilirsiniz.
Tamam ve teşekür ederimİkiye bölüp verebilirsin.
Direkt ikiye böl, ver. Biraz canlı kalır ama sıkıntı değil, majör çıkımını hızlandırır.Canlı mı cansızmı vermeliyim
Tamam ve teşekür ederim
Öldürüp verin.Canlı mı cansızmı vermeliyim
Tamam ve teşekür ederim
Sanılanın aksine major işçi çıkmasını canlı yemi canlı olarak vermek tetiklemez. Aksine stres yaratarak gelişimi yavaşlatır. Major işçi çıkmasını sağlamak için yapılabilecek en iyi şey proteini bol vermek ve olabildiğince çeşitli besleme yapmaktır.Direkt ikiye böl, ver. Biraz canlı kalır ama sıkıntı değil, majör çıkımını hızlandırır.
%90 katılıyorum ama bana göre ara ara (ayda bir) yapılabilir ve major çıkımını etkilediğini düşünüyorum. (Yanlış da düşünüyor olabilirim, %100 savunduğum bir görüş değil.)Öldürüp verin.
Sanılanın aksine major işçi çıkmasını canlı yemi canlı olarak vermek tetiklemez. Aksine stres yaratarak gelişimi yavaşlatır. Major işçi çıkmasını sağlamak için yapılabilecek en iyi şey proteini bol vermek ve olabildiğince çeşitli besleme yapmaktır.
Gerek yok hocam devasa bir koloniniz yoksa (ki konuyu açan arkadaşın kolonisi henüz çok çok küçük) canlı olarak vermek sadece stres yaratır.%90 katılıyorum ama bana göre ara ara (ayda bir) yapılabilir ve major çıkımını etkilediğini düşünüyorum. (Yanlış da düşünüyor olabilirim, %100 savunduğum bir görüş değil.)
İşte buna %100 katılıyorum.Gerek yok hocam devasa bir koloniniz yoksa (ki konuyu açan arkadaşın kolonisi henüz çok çok küçük) canlı olarak vermek sadece stres yaratır.