Karıncalarım kıyma yemiyor

Pearow

Yumurta
Üye
Camponotus Sp. kraliçem var. Şu an 6 işçisi oldu. Kıyma verdiğimde ilk başta inceliyorlar ancak 1 saat sonra kıyma sertleşiyor ve bir daha dokunmuyorlar. Geçen sefer kıyma parçasını alıp ters çevirmeye çalıştı 1 işçi fakat düştü sonrasında o parçanın da kaderi diğer parçalar gibi oldu.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Yemiyorlarsa başka bir şey deneyeceksiniz yapacak bir şey yok :) Her koloni kabul edecek diye bir şart yok zaten.

el4nce

Koloni
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Koloni zaten yiyeceği kabul ederse genellikle yiyeceğe hemen bir ilgi, hemen kraliçenin yanına götürdüğünü görürsünüz. Koloninizi iyi inceleyin.

Pearow

Yumurta
Üye
Yemiyorlarsa başka bir şey deneyeceksiniz yapacak bir şey yok :) Her koloni kabul edecek diye bir şart yok zaten.
Şu an un kurdu gibi canlı yemler alamıyorum sucuk da denemiştim ona da pek ilgi göstermediler başka deneyebileceğim ne var. Bulduğum sinekleri öldürüp beslersem sıkıntı olur mu?

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Şu an un kurdu gibi canlı yemler alamıyorum sucuk da denemiştim ona da pek ilgi göstermediler başka deneyebileceğim ne var. Bulduğum sinekleri öldürüp beslersem sıkıntı olur mu?
Yumurta beyazı deneyebilirsiniz. Risk alıp doğadan besin verebilirsiniz. Bu arada forumda doğadan beslemek parazit için vs. tavsiye edilmiyor ama ben zamanında doğadan çok besledim kolonilerimi. Hiçbir şey olmadı. Tabii şansınıza bağlı biraz da. Her canlı parazit içerecek diye bir kaide yok. Ama anlatıldığı kadar da riskli değil. Zaten o kadar parazit olsaydı böcek popülasyonu kururdu. Ama sinek pis bir canlı, başka bir şey verin deneyecekseniz.

Pearow

Yumurta
Üye
Yumurta beyazı deneyebilirsiniz. Risk alıp doğadan besin verebilirsiniz. Bu arada forumda doğadan beslemek parazit için vs. tavsiye edilmiyor ama ben zamanında doğadan çok besledim kolonilerimi. Hiçbir şey olmadı. Tabii şansınıza bağlı biraz da. Her canlı parazit içerecek diye bir kaide yok. Ama anlatıldığı kadar da riskli değil. Zaten o kadar parazit olsaydı böcek popülasyonu kururdu. Ama sinek pis bir canlı, başka bir şey verin deneyecekseniz.
Tamamdır teşekkür ederim.

Pearow

Yumurta
Üye
Hangi tür böcekler olabilir örnek verirseniz sevinirim.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Pek çok böcek var aslında. Sinek verecekseniz meyve sineği tercih etmeniz iyi olur. Bu aylarda doğada Nezara cinsine kolayca denk gelebilirsiniz, ondan verebilirsiniz. Güve gibi şeyler de verilebilir.

el4nce

Koloni
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Hocam dikkat edin parazite. Elbette her canlıda parazit olacak diye bir şey yok. Ama 10 canlının 2'sinde bile parazit varsa dikkat etmelisiniz.