Karıncalarım hiçbir şey yemiyor

brokown

Larva
Üye
3 farklı tür karıncam var ve kolonilerinde az sayıda karınca var ama ne versem yemiyorlar. Sadece şekerli su içiyorlar. Her şeyi denedim, tavuk, kırmızı et, yumurta vb. ama yemiyorlar. Sanırsam bu sebepten dolayı da yumurtaları büyütemiyorlar. Çok hâkim değilim ve yeni öğrenmeye çalışıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Canlı yem veya böcek vermelisiniz. Diğer besinleri vermeyin. Dışarıdan bulduğunuz güve veya hamamböceklerini poşete koyup dondurucuya atın sonra çözdürüp koloninize verin. Bu sizi canlı yem alana kadar idare eder. Özellikle yumurta üretimi için canlı yem veya böcek vermeniz şart.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Bu konu vesileyle şunu söylemek istiyorum, koloniniz de herhangi bir sorun olduğunda foruma danışırken cinsini de belirtin.
Sorun olarak görülen şeyler cinsten cinse değişen faktörler olabiliyor çünkü.
Şimdi soruyorum koloninizin cinsi nedir?

brokown

Larva
Üye
Bu konu vesileyle şunu söylemek istiyorum, koloniniz de herhangi bir sorun olduğunda foruma danışırken cinsini de belirtin.
Sorun olarak görülen şeyler cinsten cinse değişen faktörler olabiliyor çünkü.
Şimdi soruyorum koloninizin cinsi nedir?
Compotonus cinsi karıncalarım ve 4 tanede işçi var daha fazla vardı ama birkacı öldü

Canlı yem veya böcek vermelisiniz. Diğer besinleri vermeyin. Dışarıdan bulduğunuz güve veya hamamböceklerini poşete koyup dondurucuya atın sonra çözdürüp koloninize verin. Bu sizi canlı yem alana kadar idare eder. Özellikle yumurta üretimi için canlı yem veya böcek vermeniz şart.
Dondurucuya atmam şart mı ? Direkt versem olmaz mı peki

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Compotonus cinsi karıncalarım ve 4 tanede işçi var daha fazla vardı ama birkacı öldü

Dondurucuya atmam şart mı ? Direkt versem olmaz mı peki
Evet dışarıdan kaptıkları ilaç, parazit veya hastalıkların koloniye geçmesi ihtimalini azaltmanın tek yolu bu. Eğer böcek veya canlı yem vermezseniz maalesef koloninizin ömrü pek de fazla olmayacak.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Et doğa da diyetlerinin çok küçük bir kısmını oluşturur. Ölü kertenkele, ölü fare vs.
Sıklıkla tüketilen yiyecek büyük oranda karbonhidrattır. Bunu temin etme şekilleri, yöntemleri farklılık gösterebilir. Neyse konuyu dağıtmayayım, haftada bir vermek suretiyle canlı yemi eksik etmeyin.
Kalan hafta boyu her gün şekerli su vermeniz koloni sağlığı için çok gereklidir.