Karıncalarım Bir Aydır Fazla Stresli

AliShn58

Yumurta
Üye
Kolonimi ortalama 1 ay önce hatta dahada fazla olmuş olabilir bilmiyorum tüp değimi + outworld bağlaması yaptım bundan önce herşey normaldi ne kadar açıp baksam hareket ettirsem bile normal kafalarına göre takılıyolardı ama ben tüp değişimi ve outworld bağladıktak sonra herşey bir anda degişti karıncalarım her şeye en basitinden outworldün kapağını kaldırmam, cüzdanımı masamın üstüne bırakmam veya tüpün karanlık yapmak için kullandığım kırmızı şeyi kaldırmamda dahi kraliçede dahil olmak üzere hepsi ayaklanıyo hareketlenmeye başlıyolar ve yumurtaları ağzına alıp koşturuyolar hatta odamın ışığını açınca bile outworldde hemen bi ayaklanma oluyo ve karıncalar içeri kaçıyo ben bunların stresini nasıl azaltıcam ?
Biraz uzun oldu yazı kusura bakmayın
Koloni 30 işçili falan ve küçük bi outworld bağlı

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Yuva değişiminden dolayıdır muhtemelen stres. Kullandığınız setup'ın fotoğrafını atar mısınız?

AliShn58

Yumurta
Üye
Yuva değişiminden dolayıdır muhtemelen stres. Kullandığınız setup'ın fotoğrafını atar mısınız?
Çok çok basit bir setup hiçbirşeyi yok aslında
Asıl sıkıntı 1 aydan fazla bir süredir böyle stresli olmaları

Ekli dosyalar

• 20220804_125343.jpg
    20220804_125343.jpg
    59.8 KB · Görüntüleme: 17

minikarinca

Yumurta
Üye
aynı durum bendede var ben yuva degisimi bile yapmadim ama 1 aydır kacmaya calisiyolar pamuklari sökmeye calisiyolar
cok fazla ellemıyorum karanlkta duruyolar ama durum aynı

AliShn58

Yumurta
Üye
aynı durum bendede var ben yuva degisimi bile yapmadim ama 1 aydır kacmaya calisiyolar pamuklari sökmeye calisiyolar
cok fazla ellemıyorum karanlkta duruyolar ama durum aynı
Benimkiler sulu taraftaki pamuğu çok eşeliyolar her 2-3 günde bir pamuk topluyorum outworldden