Karıncaları uzak tutan doğal malzemeler

GAR

Nanitik
Üye
Merhaba, öncelikle sorumdan önce bu bilgiyi kesin olarak doğrulayıp bir araştırma yapacağım. Öğrenmek istediğim, evlerdeki karıncaları uzak tutup onları rahatsız edecek fakat asla öldürmeyecek doğal malzemeleri öğrenmek, bilgisi olan kişiler mesaj atarsa çok sevinirim.

armagankaya

Minör
Üye
Merhaba, öncelikle sorumdan önce bu bilgiyi kesin olarak doğrulayıp bir araştırma yapacağım. Öğrenmek istediğim, evlerdeki karıncaları uzak tutup onları rahatsız edecek fakat asla öldürmeyecek doğal malzemeleri öğrenmek, bilgisi olan kişiler mesaj atarsa çok sevinirim.
Hocam biraz araştırıp baktım, kimi kaynakta sirke karışımları, toz tarçın, nane yağı, limon suyu gibi kokuların karıncaların sevmediği bir koku yaydığını söylüyor. Siz daha güzel bir koku için toz tarçını kullanabilirsiniz.

ants123

Yumurta
Üye
Dostum eğer yuva girişlerini bulabilirsen girişin yakınlarına kahve telvesi bırakmak da işini görür. Direkt olarak yuvalarını bulmadan da bu işin pek kolay olacağını sanmıyorum.

armagankaya

Minör
Üye
Dostum eğer yuva girişlerini bulabilirsen girişin yakınlarına kahve telvesi bırakmak da işini görür. Direkt olarak yuvalarını bulmadan da bu işin pek kolay olacağını sanmıyorum.
Hocam, karıncalar küçük varlıklar olduğu için geniş bir alana yayılabilirler. Bunlar derz aralarına, evde olan laminant ya da lambirlerde olan küçücük bir deliğe bile girebilirler. O yüzden evde gördüğü her delik ve derz arasının kenarlarına bırakması biraz pis olur ama bence daha garanti olur.