Karıncaları transfer ederken musluk suyu kullanılır mı

halilibrahimefe

Yumurta
Üye
Ben karıncalarımın tüplerini değiştirdim ama son tüp için içme suyu kalmadı ve bende musluk suyu ile doldurdum(su soğuktu) bu bir sorun oluştururmu türü messor

ALFA18

Pupa
Üye
Musluk suyu olmaz içme suyu lazım

xqewz

Larva
Üye
Benim componotus kolonimde hiçbir sorun oluşturmadı musluk suyu

xqewz

Larva
Üye
Bir sorun oluşturacağınıda düşünmüyorum. Doğada çamurlu sudan da kullanıyorlar.

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Musluk suyunun temiz olması için klor kullanılır

Klorun insana zarari nedir?

Uzun süre maruz kalınan klor, kanserojen riski taşır. Klorlu su, göz ile karaciğerde tahrişe sebep olur. Boğazda daralmaya, akciğerde ödem oluşmasına neden olarak solunum güçlüğüne yol açar. Şiddetli baş ağrıları, bulantı ve kusmaya yol açar.

etkisi şu olur kraliçeniz 10 yıl yaşayacaksa 5 yıl yaşar. Sz sürekli şunu söylüyorsunuz "ben kullandım bir problem yaşamadım" aslında bir problem var ama siz ne olduğunu bilmiyorsunuz. Tercihiniz hazır su olmalıdır

Bir sorun oluşturacağınıda düşünmüyorum. Doğada çamurlu sudan da kullanıyorlar.

doğadaki çamurlu su ile musluk suyunun içeriği aynı değildir değildir dediğiniz şuna benziyor

A: Sigara zaralı mıdır?
Siz: Arkadaşlarım alkol kullanıyor birşey olmuyor

xqewz

Larva
Üye
Çamurlu suda musluk suyu kadar zararlı bileşenler içerebiliyor, doğrudur belki ömrünü kısaltabilir ama 10 yıl yaşayacakken 5 yıla ineceğini düşünmüyorum olsa olsa 1 yıllık bir zarar verebilir.

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Benim ne demek istediğim çok açık. Ben neden musluk suyu kullanmadığımızı nedeniyle birlikte açıkladım bundan sonra kullanmak kullanmamak size kalmış iyi hobiler

Muhammet18

Pupa
Üye
Musluk suyu zararlı bir sudur içine fazla klor girdiği için kendimiz bile içmeyiz ama sizin dediğiniz şu doğada oluyor ama burda da olur hayvanların doğada hayatları bir tüpün içinde yapay bir ortam da başlamıyor yani sen musluk suyuyla normal suyu ayırt ediebiliyorsan onlar da ayırt edebiliyor ama zorunlu olduğu için içiyorlar
Çamurlu suda musluk suyu kadar zararlı bileşenler içerebiliyor, doğrudur belki ömrünü kısaltabilir ama 10 yıl yaşayacakken 5 yıla ineceğini düşünmüyorum olsa olsa 1 yıllık bir zarar verebilir.

efe1320

Yumurta
Üye
İçme suyu kullan daha iyi yada musluk suyunu dinlendir kloru gidebilir.

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Karıncalarınıza bir hazır su veya kaynatılmış süzülmüş yağmur suyu temin etmiyorsanız bu hobiyi yapmayın lütfen

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Konuyu artık kapatalım gereksiz bir şekilde uzadı … herkeze iyi hobiler