Karıncaları sıcak tutma

ZiyaDoğan

Yumurta
Üye
Merhaba arkadaşlar ben yaklaşık 1.5 2 ay önce messor türü bir kraliçe karınca buldum ama hala yumurtlamadı bunun sebebinin yeterli sıcaklığın olamaması olduğunu düşünüyorum evde dolabımda duruyor ev cok soğuk olmuyor sizce yumurtlamamasının sebebi bu mudur buysa çözümü nedir siz ne yapıyorsunuz

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
Merhaba arkadaşlar ben yaklaşık 1.5 2 ay önce messor türü bir kraliçe karınca buldum ama hala yumurtlamadı bunun sebebinin yeterli sıcaklığın olamaması olduğunu düşünüyorum evde dolabımda duruyor ev cok soğuk olmuyor sizce yumurtlamamasının sebebi bu mudur buysa çözümü nedir siz ne yapıyorsunuz
Kış uykusuna yatırın.

Emir123

Media
Üye
Ben araştırmıştım messorları ilk yıl kış uykusuna yatırmaya gerek yok diyorlardı ama?
Sonbaharda bulunan messor kraliçeleri yumurta yapmaz ilkbaharı bekler o nedenle ilkbahara kadar bekletin Messor kış uykusuna yatmaz ama metablolizma yavaşlatır bekler.

Osbziw

Yumurta
Üye
Ortamı 20 derecenin altına düşmeyecek şekilde yap kesinlikle sarsilmayacak bir yere koy ayrıca ortamında karanlık yap sonra kesinlikle yumurtlar 1 haftada 1 kontrol et sadece

antdad

Yumurta
Üye
Peki kaloriferin arkasina koysak tupu corabin icine yerlestirip petegin arkasina koydum bi sorun olurmu

Caisssa

Pupa
Üye
Sonbaharda bulunan messor kraliçeleri yumurta yapmaz ilkbaharı bekler o nedenle ilkbahara kadar bekletin Messor kış uykusuna yatmaz ama metablolizma yavaşlatır bekler.
hocam bu bilgiye katılmıyorum belkide bulunduğunuz bölgeden kaynaklanıyor olabilir fakat ege akdeniz ve marmara bölgesinde bulduğum bütün messorlar gerekli ısıyı tutturdugunuzda yumurtlamaya başlıyor ve açıkçası şuanda bütün sonbahar kraliçelerim yumurtalı ve ilk işçileri çıkmış bulunmakta, günlüğümdede bu kraliçeden bahsettim. dediğim gibi gerekli şartlar sağlandığında kış uykusuna ihtiyaç kalmadan yumurtlamaya başlıyorlar.

Slixers

Yumurta
Üye
Peki kaloriferin arkasina koysak tupu corabin icine yerlestirip petegin arkasina koydum bi sorun olurmu
Ortamın derecesini ölç canlı türüne göre değişiklik gösteriyor çünkü, ona göre sıcaklığın fazla olup olmadığını kendin anlamaya çalış. Tecrübe olur hem, iyi forumlar