Karıncaları nerelerde bulabilirim?

matildaeliz

Media
Üye
Arkadaşlar selamlar,

İstanbulda yaşıyorum ve bulunduğum yerde şu an Tetramorium, Tapinoma ve Lasius cinsi uçuşlar var 1-1.5 aydır. Fakat başka hiçbir cinsin uçuşuan rastlamadım başka. Majörleri olan karınca kolonisien rastladım, Cataglypsis işçilerine de ama bir tane kraliçelerine rastlamadım. Nerede ve ne zaman bulabilirim. Componotus gibi cinsleri nasıl bulabilirim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

akvaryumhane

Yasaklı Üye
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Arkadaşlar selamlar,

İstanbulda yaşıyorum ve bulunduğum yerde şu an Tetramorium, Tapinoma ve Lasius cinsi uçuşlar var 1-1.5 aydır. Fakat başka hiçbir cinsin uçuşuan rastlamadım başka. Majörleri olan karınca kolonisien rastladım, Cataglypsis işçilerine de ama bir tane kraliçelerine rastlamadım. Nerede ve ne zaman bulabilirim. Componotus gibi cinsleri nasıl bulabilirim.
Ormanlık alanlara bakabilirsiniz; genellikle en çok bulundukları yerlerdir. Bunun haricinde yürüyüş yolları, parklar, bahçeler, ağaç altları, kaldırımlar ve çok fazla aracın geçmediği sokaklar da uygun olabilir. Tavsiyem, önceden beslemeyi düşündüğünüz türün yuvalarının nerelerde bulunduğuna ve bu yuvadan uçarsa nerelere yeni yuva kurabileceğine dikkat etmeniz. Bu sayede kraliçe karınca bulmanız daha kolay olur.

matildaeliz

Media
Üye
1750758321232.jpeg Hocam şurada 1 tane bulamadım desem D:

Kuzeyli

Nanitik
Üye
ben şu günlerde ankarada 3 tane cata buldum. Öncesinde hiç yağmur falan olmamıştı. Hava sıcaklıkları 30 derece. Nem 20-30 arası.

Kuzeyli

Nanitik
Üye

HAYGAME

Pupa
Üye
Arkadaşlar selamlar,

İmkan buldukca gezmek en iyisidir. Sadece belli bir yeri gezmek değilde, başka yerlere gitmene öneririm. Ayrıca dışarıya çıktığın her an yanına şırınga al. Nerden bileceksin, bir ihtimal yolda giderken bile bulabilirsin.

Kuzeyli

Nanitik
Üye
İmkan buldukca gezmek en iyisidir. Sadece belli bir yeri gezmek değilde, başka yerlere gitmene öneririm. Ayrıca dışarıya çıktığın her an yanına şırınga al. Nerden bileceksin, bir ihtimal yolda giderken bile bulabilirsin.
Evet ben hep test tüpüyle gezmeye başladım, çok alakasız yerlerde en istediğiniz türün kraliçesiyle karşılaşabilirsiniz

BayTheCruel

Pupa
Üye
Arkadaşlar selamlar,

Kanka şans işi ben köye gittim kaç kere hiç denk gelmedi yanımda test tüpü ile geziyordum cadde üzerinde 2 tane tetramorium (yanlış yazmış olabilirim) kraliçesi ne denk geldim. Yanında test tüpü ile gez illaki denk gelecektir.

matildaeliz

Media
Üye
Kanka şans işi ben köye gittim kaç kere hiç denk gelmedi yanımda test tüpü ile geziyordum cadde üzerinde 2 tane tetramorium (yanlış yazmış olabilirim) kraliçesi ne denk geldim. Yanında test tüpü ile gez illaki denk gelecektir.
Lasius ve tetra baya doluydu da componotus falan arıyodum