Her an her yerde çıkabilir eve gidiyordum tranvaydan indim hava hafif soğuk 5dk önce yağmur yağıyordu messor buldum yani şans faktörü birazcık varyarın okuldan eve dönerken bakıcam biyerlere nerlere bakabilirim karınca bulmak için
fakat çok otluk yerlere bakmanı tavsiye etmem karınca olsa bile görünmeyebilir bide akşam ise ışık olan yerlerde daha çok oluyorlaryere. her yerde olabilirler net bir şey yok. kaldırım kenarları, toprak patikalar, bahçeler şansınızı bir nebze arttırabilir
Dışarı bak...yarın okuldan eve dönerken bakıcam biyerlere nerlere bakabilirim karınca bulmak için
bakıyoruz okadarDışarı bak...
E zaten biliyorsun o zaman.bakıyoruz okadar
Sana söylemiştim mermer beton ve beyaz yerlerde daha net, dikkatli bakarsan bulursun karınca takvimi yazarak googleden hangi karınca uçuşu olduğuna bakabilirsinyarın okuldan eve dönerken bakıcam biyerlere nerlere bakabilirim karınca bulmak için
Takvim hatalı ve ülkemizde olmayan türleri barındırıyor. Saydığın messor barbarus, Meranoplus bicolor, pogonomyrmex'in hiç bir türü ülkemizde kayıtlarda bulunmuyorSana söylemiştim mermer beton ve beyaz yerlerde daha net, dikkatli bakarsan bulursun karınca takvimi yazarak googleden hangi karınca uçuşu olduğuna bakabilirsin
Benim bildiklerim ;
Messor barbarus
Meranoplus bicolor
Myrimca Hellenica
Myrimca Gallenii
Myrimca Lubulicornis
Myrimca Rugolasa
Ponera coarctata
pogonomyrmex occidentalis
Solenopsis Fugax
tetramorium impurum
Stenamma debil