Karıncaları Nerede Buluyorsunuz?

efe1320

Yumurta
Üye
yarın okuldan eve dönerken bakıcam biyerlere nerlere bakabilirim karınca bulmak için

ben10

Nanitik
İlklerden
Üye
yere. her yerde olabilirler net bir şey yok. kaldırım kenarları, toprak patikalar, bahçeler şansınızı bir nebze arttırabilir

celilcem

Nanitik
Üye
yarın okuldan eve dönerken bakıcam biyerlere nerlere bakabilirim karınca bulmak için
Her an her yerde çıkabilir eve gidiyordum tranvaydan indim hava hafif soğuk 5dk önce yağmur yağıyordu messor buldum yani şans faktörü birazcık var

ArtunAda

Larva
Üye
yere. her yerde olabilirler net bir şey yok. kaldırım kenarları, toprak patikalar, bahçeler şansınızı bir nebze arttırabilir
fakat çok otluk yerlere bakmanı tavsiye etmem karınca olsa bile görünmeyebilir bide akşam ise ışık olan yerlerde daha çok oluyorlar

Topirak

Media
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Tamamen şans kjrban bayramında aynı yerde farklı saatlerde 12 adet kraliçe buldum.Kısacası ŞANS

WradSX

Yumurta
Üye
Sana söylemiştim mermer beton ve beyaz yerlerde daha net, dikkatli bakarsan bulursun karınca takvimi yazarak googleden hangi karınca uçuşu olduğuna bakabilirsin
Benim bildiklerim ;
Messor barbarus
Meranoplus bicolor
Myrimca Hellenica
Myrimca Gallenii
Myrimca Lubulicornis
Myrimca Rugolasa
Ponera coarctata
pogonomyrmex occidentalis
Solenopsis Fugax
tetramorium impurum
Stenamma debil

Yaşadığın yere göre değişebilir

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Sana söylemiştim mermer beton ve beyaz yerlerde daha net, dikkatli bakarsan bulursun karınca takvimi yazarak googleden hangi karınca uçuşu olduğuna bakabilirsin
Benim bildiklerim ;
Messor barbarus
Meranoplus bicolor
Myrimca Hellenica
Myrimca Gallenii
Myrimca Lubulicornis
Myrimca Rugolasa
Ponera coarctata
pogonomyrmex occidentalis
Solenopsis Fugax
tetramorium impurum
Stenamma debil

Yaşadığın yere göre değişebilir
Takvim hatalı ve ülkemizde olmayan türleri barındırıyor. Saydığın messor barbarus, Meranoplus bicolor, pogonomyrmex'in hiç bir türü ülkemizde kayıtlarda bulunmuyor