Karıncaları formikaryumdan çıkarma

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Arkadaşlar 3 ay önce falan ince bir topraklı formikaryum yaptım yuvalarını görme amaçlı ve buraya messor cinsi aktardım, fakat cins küçük geldi ve yuvalarını belli etmediler toprak seçimimde yanlıştı kupkuru oldu malesef, şimdi onları oradan çıkarmak istiyorum toprağı biryere döksem kraliçe zarar görürmü çünkü torftan başka biryer yapacağım

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Formicariumun fotoğrafını atar mısınız? Eğer koloni çok küçükse ve yeni yapacağınız yeri keşfedip transfer olamayacak durumdaysa mecburen manuel halletmelisiniz.

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
20240709_003306.jpg
Formikaryum bu şekilde içinde şuan messor kolonisi var malesef yuvaları gözükmüyor kraliçenin durumundanda bir haberim yok bunları nasıl çıkartırım bilmiyorum

ATHENA

Minör
Üye
Büyük bir leğen al elin ile toprağı ayıkla kurtarabildiğin kadarını kurtar

mabeakv2

Pupa
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 39184
Formikaryum bu şekilde içinde şuan messor kolonisi var malesef yuvaları gözükmüyor kraliçenin durumundanda bir haberim yok bunları nasıl çıkartırım bilmiyorum
Yanlış anlamadım değilmi koloni şuanda toprağın altında eğer öyleyse bir kaç şey söylemek isterim.

Benden önce yazan arkadaşlarım çözümü vermiş. Ben kişisel fikrimi sunmak istiyorum. Siz biraz muzdarip olmuşsunuz ancak benim çok hoşuma gitti yani sanki doğal ortamından bi küp parçası almıssınız o küpün içindede koloni var . gelişimini göremıyorsunuz belki ama doğal bişey olmuş. belkide zamanla koloni genişleyecek ve doğadaki gibi yuva agzı oluşacak. işçiler. işçiler toprak üzerinde dolanacak .Önerim nohut tanesi büyüklüğünde taşlar eklemeniz

Bende böyle birşey yapmayı planlıyorum

AntMan14

Yumurta
Üye
Biraz daha inceltmesi lazım ama görünmüyor.

AntMan14

Yumurta
Üye
O zaman da dadı galmıyor. :LOL:

mabeakv2

Pupa
Üye
O zaman da dadı galmıyor. :LOL:
düşünsene odanda akvaryum var içinde de böyle birşey...

harvester-ants-messor-spec-at-nest-provence-southern-france-E0HTE6.jpg

***GÖRSEL ÖRNEK İÇİNDİR REKLAM OLUYORSA KALDIRIRIM***

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Cins büyük olsa mesela camponotus ya da formica gibi tam istediğim şey olacaktı ama cins küçük geldi ve biraz hızlı karar verdim şuan durumlarını bilmiyorum o yüzden karıncaların sağlığı için alıp torf kullanıcam ve başka cins koyucam
Herkese cevapları için teşekkürler

mabeakv2

Pupa
Üye
Cins büyük olsa mesela camponotus ya da formica gibi tam istediğim şey olacaktı ama cins küçük geldi ve biraz hızlı karar verdim şuan durumlarını bilmiyorum o yüzden karıncaların sağlığı için alıp torf kullanıcam ve başka cins koyucam
Herkese cevapları için teşekkürler
dediğimi bi dende bence ;) 🤓

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
20240709_115952.jpg
Kraliçeyi sağ kurtarabildim işçileride topladımmı bu iş tamamdır

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Yumur

Yumurtaları patlatmadan almanız gerekiyor ayrıca önerim 7 cm uzunluk 5 cm kalınlık olursa yuva şekillerini görebilirsiniz boyutlar camın iç kısmındaki boşluk için
Tamamdır sağolun