Karıncaları Evimden Zarar Vermeden Nasıl Uzaklaştırabilirim?

Spartan

Larva
Üye
Tetramoriumlar evin içinde uçuş yapıyorlar, nasıl uzaklaştırabilirim? Türlerini bilmiyorum ama sanırım iğneleri var. Isırmaya çalıştıklarında sinek ısırığı gibi oluyor ve uzun süre yakıyor elimi. Yurt dışındayım, Ortadoğu bu arada. Kafaları hafif kırmızı ince uzunlar. Birden fazla kez oldu böyle uçuş ama bu sefer çok durdular. Tüm gün kaldılar gidecekleri de yok gibi.

Ekli dosyalar

• IMG_0636.jpeg
    IMG_0636.jpeg
    60.9 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_0635.jpeg
    IMG_0635.jpeg
    50.1 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_0633.jpeg
    IMG_0633.jpeg
    32.1 KB · Görüntüleme: 25
Moderatör tarafında düzenlendi:

armagankaya

Minör
Üye
Tetramoriumlar evin içinde uçuş yapıyorlar, nasıl uzaklaştırabilirim? Türlerini bilmiyorum ama sanırım iğneleri var. Isırmaya çalıştıklarında sinek ısırığı gibi oluyor ve uzun süre yakıyor elimi. Yurt dışındayım, Ortadoğu bu arada. Kafaları hafif kırmızı ince uzunlar. Birden fazla kez oldu böyle uçuş ama bu sefer çok durdular. Tüm gün kaldılar gidecekleri de yok gibi.
Hocam odanızda mı uçuş var?

KingCat

Intercaste
Yardımsever
Üye
Solenopsis cinsi gibi gözüküyor. Fakat nasıl kovabileceğiniz hakkında bir fikrim yok.

SasuKe1

Replete
Üye

Bu konu işinizi görebilir, bu gibi durumlarda fazla beklememek için sol üstteki arama butonunu da kullanırsanız seviniriz, kolay gelsin iyi forumlar.

eymenensar

Yumurta
Üye
Karıncaları takip ederek yuva girişini bulabilir ve orayı silikon ile kapatabilirsiniz karıncalar dışarıdaki yuva girişini kullanırlar ancak yuvanın ağzını kapattıktan sonra dışarıdaki karıncalar muhtemelen ölecek diye biliyorum

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Uzaklaştıramazsınız. Evde barınabilen türlerin ne kadar invasif olduğunu tahmin edemezsiniz. Koloniyi yok etmekten başka çareniz yok. Koloninin yerini tespit edip "bir şekilde" başka yere taşıyıp ölüme terk etmek dışında.