Karincalari egitmek mümkünmü ?

Akslepioss

Yumurta
Üye
Aslinda uzun süredir yabanci kaynaklardan bunu ariyorum karincalar nasil iletisim kurar veya onlarla iletisim kurabilirmiyiz ?

Bir ara karinca kolonilerine giren bir baska türün kraliceye sarilarak onu ele gecirdigini ve koloniyi yönettigini okumustum, titresimlerle kraliceyi toklit edebilirsek
koloniyi yönetmek mümkünmü ? ucuk kacik bir fikir gibi gelebilir . Ama amerikada bunun icin ciddi bir ekip calisiyor titresimlerle karincalarla iletisim kurmaya calisiyorlar
bende bir keresinde bir kraliceme klasik müzik dinletmeye calistim ama bir ise yaramadi. Ileride bu konuda daha ciddi bir arastirma yapmak istiyorum
ama size sormak istedim bir karincayi nasil kontrol edebiliriz, egitebiliriz , en azindan antenleriyle ne dedigini anlayabilirmiyiz?

Mantis_

Phragmotic
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Şuanki teknolojimiz ile yapılabilse çoktan yapılırdı diye düşünüyorum.

Ünal

Yumurta
Üye
İmkansız diyip hevesini kırmak istemiyorum ama biraz zor gibi ama hiç bişey imkansız deil bende düşünmüştüm daha önce bu konuyu belki farklı metotlarla yapıla bilir biseydir ama şu teknolojiyle olurmu bilmem

Azoreal

Pupa
Üye
Bu konu hakkında Herhangi bir teknik bilgim olmamakla birlikte karıncaların birbirleri arasında bilgi aktarımı için feromonları kullandığını biliyorum
Örnek vermek gerekirse bir işçi tehdit algıladığında diğer koloni üyelerine bunu haber verebilmek için A feromonu(örnektir) , bir besin keşfettiğinde B feromonunu kullanarak koloni ile kendisi arasında bilgi paylaşımını sağlayabiliyor .
Bu feromonlar incelenir ne anlamlara geldiği ve bu farklı anlamlara gelen feromonların kimyasal içeriği tahlil edilebilirse yapap ortamda üretilerek yüzeysel bir iletişim sağlanabilir
Tabi bunlar senin de dediğin gibi uçuk kaçık şeyler ama bilim insanlarının birçok uçuk kaçık şeyi araştırdıklarını da biliyoruz
Bu açıdan bakarsak imkansız değil.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Bu konuyu neredeyse çoğumuz düşünmüştür. Kendi ufak deneyimden örnek vereceğim ve bunu aslında çoğumuz yapıyoruz. Yağ ve pudra ile bariyer yaptığımızda ve karıncalar buraya çıkıp tekrar düşüyorlar. Bir süre sonra bariyeri güçlendirdikten sonra karıncalar artık bariyere çıkmadan outworld zemininde sadece gezinti yaptıklarını fark ettim. Burada aslında alışkanlık olarak da düşünebiliriz eğitmek olarak da. Alışkanlıklarda eğitilerek yapılıyor sonuçta. Mesela bir papağan veya köpeği eğitmek için ödül maması kullanmak gibi düşünülebilir ama burada ödül maması karıncalarda nasıl bi etkisi olabilir diye düşünüyorum ve cevapsız kalıyor. Karıncalar yemeği özel bir sebeple yemiyorlar. Webde yaptığım araştırmalarda bir kaç makaleye ve habere denk geldim onların linkini de bırakıyorum;