Karıncaları canlı yem dışında besleyebilir miyiz?

Arealbear

Yumurta
Üye
Karınca bakmak istiyorum ama sırf canlı yem için girişemiyorum.

otsavas

Yumurta
Üye
Karınca bakmak istiyorum ama sırf canlı yem için girişemiyorum.
Malesef canlı yem olmadan belirli bir seviyeye kadar gelebilirsiniz öyle hayal ettiğiniz gibi büyük kolonileriniz olmaz. Koloniye dışardan bir şey eklediğinizde örneğin işlenmiş et. Hastalıklara ve mite kapı açmış oluyorsunuz

waynhen

Nanitik
Yardımsever
Üye
Elbette başka başka besleme yöntemleri var.Örneğin çiğ kıyma-tavuk,yumurta beyazı,kedi-köpek maması gibi...Ama bunlarla devamlı olarak beslemeniz çok sağlıklı olmaz.Ayrıca un kurdu veya onun tarzında ki canlı yemler protein bakımından daha zengindir ve bu sebeple tercih edilir.Ve ilk başta saydığım besinleri karıncaların sindirmesi zor olabiliyor bu sebeple çok verilmez.Yalnızca canlı yeme geçene kadar idare etmelik kullanılması gerekilen yemlerdir.Canlı yem almaktan korkmayın.Eğer üremesini sıkıntı ediyorsanız dondurucuya atabilir ve besleme zamanı çıkarıp verebilirsiniz.

Arealbear

Yumurta
Üye
Malesef canlı yem olmadan belirli bir seviyeye kadar gelebilirsiniz öyle hayal ettiğiniz gibi büyük kolonileriniz olmaz. Koloniye dışardan bir şey eklediğinizde örneğin işlenmiş et. Hastalıklara ve mite kapı açmış oluyorsunuz
teşekkür ederim cevabın için benim karınca besleme hayal oldu o zaman

waynhen

Nanitik
Yardımsever
Üye
Neden kardeşim ya niye böyle bi sebepten dolayı vazgeçiyosun?Çok bişey gerektiren veya evde rahatsız ettirecek bişey değil.Eğer ailen sorun ediyosa bu şekilde açıklayabilirsin.

Arealbear

Yumurta
Üye
Elbette başka başka besleme yöntemleri var.Örneğin çiğ kıyma-tavuk,yumurta beyazı,kedi-köpek maması gibi...Ama bunlarla devamlı olarak beslemeniz çok sağlıklı olmaz.Ayrıca un kurdu veya onun tarzında ki canlı yemler protein bakımından daha zengindir ve bu sebeple tercih edilir.Ve ilk başta saydığım besinleri karıncaların sindirmesi zor olabiliyor bu sebeple çok verilmez.Yalnızca canlı yeme geçene kadar idare etmelik kullanılması gerekilen yemlerdir.Canlı yem almaktan korkmayın.Eğer üremesini sıkıntı ediyorsanız dondurucuya atabilir ve besleme zamanı çıkarıp verebilirsiniz.
teşekkür ederim cevabın için aslında o un kurdunu felan görünce huylanıyorum yani o yüzden barındırmak istemem evde hani kaçtımı acaba gibi aklımda soru işaretleri kalmaması açısından ben hiç bu işlere girişmiyim

Neden kardeşim ya niye böyle bi sebepten dolayı vazgeçiyosun?Çok bişey gerektiren veya evde rahatsız ettirecek bişey değil.Eğer ailen sorun ediyosa bu şekilde açıklayabilirsin.
ya olay aile değil huylanıyorum yani kaşıntı basıyo un kurdu veya hamam böceği felan görünce

waynhen

Nanitik
Yardımsever
Üye
teşekkür ederim cevabın için aslında o un kurdunu felan görünce huylanıyorum yani o yüzden barındırmak istemem evde hani kaçtımı acaba gibi aklımda soru işaretleri kalmaması açısından ben hiç bu işlere girişmiyim
Tırmanma felan yapamıyo un kurdu hocam.Derin bi kaba koyarsın besleme yaparken cımbızla alır atarsın.Bende huylanıyorum yoksa hiç sevmem :D

samet_56

Nanitik
Yardımsever
Üye
Hayal olmasına gerek yok, hasatçı veya yarı hasatçı türler var tohumla beslenebilen.Canlı yem pek büyük bir engel değil kısacası sadece istemek ve araştırmak gerekli.

waynhen

Nanitik
Yardımsever
Üye

ya olay aile değil huylanıyorum yani kaşıntı basıyo un kurdu veya hamam böceği felan görünce
O zaman ayrı tabi bişey diyemem.

samet_56

Nanitik
Yardımsever
Üye
öyle türün olduğunu bilmiyodum bi araştırım
Messor öneririm,hem büyük olduğu için iyi bir gözlem şansı sunar hem de diyetlerinin %80'nini tohumlar oluşturuyor üç hafta da bir canlı yem verseniz yeterli olacaktır.

Arealbear

Yumurta
Üye
Messor öneririm,hem büyük olduğu için iyi bir gözlem şansı sunar hem de diyetlerinin %80'nini tohumlar oluşturuyor üç hafta da bir canlı yem verseniz yeterli olacaktır.
anladım peki bu türü nasıl bulabilirim bir yerdemi aramam lazım yoksa alabiliceğim yerler varmıdır

cosmos

Yumurta
Üye
öyle türün olduğunu bilmiyodum bi araştırım
Daha önce önermiştim bu tarz hobicilerle sık sık karşılaşıyorum huylanan tiksinen vs. Online alışveriş sitesinden un kurdunu sipariş ediyorsunuz kargo geliyor kargo gelir gelmez poşetleyip dondurucuya atıyorsunuz orada donuyorlar lazım olduğunda bir tanesini çıkartiyorsunuz veriyorsunuz yani zaten don ve ölü oldukları için pek bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum

samet_56

Nanitik
Yardımsever
Üye
anladım peki bu türü nasıl bulabilirim bir yerdemi aramam lazım yoksa alabiliceğim yerler varmıdır
Şuan uçuşları devam etmekte,size tavsiyem messor kolonilerinin yerini tespit edip sık aralıklarla kontrol etmeniz,yuva girişinde kanatlı bireyler görürseniz bölgeden ayrılmayın, çevreye ve yuvanın yakın çevresine iyi gözlemler yapın,yine bulamazsanız internet üzerinden sipariş edebilirsiniz ama en iyisi kendiniz bulmanızdır.Site olarak antstoreTurkey'de satışları yapılıyor diye biliyorum ve güvenilirdir."Kanatlıları değil kanatsızları alın her zaman".

waynhen

Nanitik
Yardımsever
Üye
hasatcı dediğin ne oluyo açıklama şansın varmı
Tohumlarla da beslenmesinden kaynaklı öyle deniyo diye biliyorum.
Çevrenizde arayabilirsiniz.Çok sıklıkla bulunan bi cins kendisi.Hemen hemen her bölgede var.Zaten bulunca tür tespiti için buraya atarsınız arkadaşlar cevaplar.
Bu videodan daha detaylı izleyebilirsiniz;

egzotikçiftik

Nanitik
Yardımsever
Üye
Messorlar tohum yerler evet, ama sadece tohum veremezsiniz. Hiçbir karınca cinsi sadece tohumla beslenemez, hepsi canlı yeme ihtiyaç duyar. Tohum yiyebiliyor olmaları sadece tohumla beslenebildikleri anlamına gelmiyor.

Arealbear

Yumurta
Üye
Şuan uçuşları devam etmekte,size tavsiyem messor kolonilerinin yerini tespit edip sık aralıklarla kontrol etmeniz,yuva girişinde kanatlı bireyler görürseniz bölgeden ayrılmayın, çevreye ve yuvanın yakın çevresine iyi gözlemler yapın,yine bulamazsanız internet üzerinden sipariş edebilirsiniz ama en iyisi kendiniz bulmanızdır.Site olarak antstoreTurkey'de satışları yapılıyor diye biliyorum ve güvenilirdir."Kanatlıları değil kanatsızları alın her zaman".
anladım çok teşekkür ederim cevapların için

egzotikçiftik

Nanitik
Yardımsever
Üye
%80 nini nasıl tohumlar oluşturuyor? 3 haftada 1 nasıl canlı yem veriliyor? bana da anlatabilir misiniz?