Karıncalara ne zaman canlı besleme yapabilirim?

hasemeke01

Yumurta
Üye
Kolonide kaç işçi olduğunda küçük un kurtlarıyla besleme yapmaya başlamalıyım?
Ayrıca kaç işçi olduğunda outworld eklemeliyim?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Koloninin cins ve türüne bağlı değişkenlik göstermektedir. Daha çok detay verirsen daha çok yardımcı olabilirim.

halil123

Yumurta
Üye
Bence şekerli su ve yemek verebilirsin ama 20 30 işçi olduğunda bağla

Enesersoy45

Minör
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
İnsanlar messor lara şekerli su verilmez falan diyordu ve şekerli suya ne kadar şeker katacağım?
Keyfince dök, oda sıcaklığında ulaşabileceğin maksimum doygunluğun karıncalara bir zararı olmayacak. Elini korkak alıştırma.

yusufff01

Pupa
Üye
Şekerli su verilmez diye bir kaide yok,böyle söylenmesinin sebebi yanlış ifadeden kaynaklı,şekerli su verilir ama her koloni kabul etmeyebilir,sevmeyebilir çünkü.Ekstra bir bilgi olarak şekerli suyu çok küçük bir damlacık şeklinde ver, şekerli sudan kısa süre sonra katı yiyecek, canlı yem ( 1 saat 10 saat 1 gün sonra vs) vermeyin en azından 2 gün bekleyin derim.Şekerli suyu içerlerse yüksek ihtimalle abdomenlerin de yer kalmayacağından yiyecekle ilgilenmeyecekler ama daha sonra tüketmeleri için tohum verebilirsiniz.Taze tohum her zaman tüplerin de bulunsun.

Enesersoy45

Minör
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
Şahsen messorları 50-70 işçiye kadar sadece canlı yem ile besleyip geliştiriyorum. Şekerli su da vermiyorum. Sonrasında 5-6 tane muhabbet kuşu yemi ekleyip bittikçe aynı şekilde yeniliyorum. Canlı yem diyeti yine devam ediyor. Koloni daha vahşi kalıyor genelde. Besleme zevki artıyor.