Karıncalara Kıyma vermek

KAANDBK01

Larva
Üye
Benim hem Messor hemde tetramorium kolonilerim var. İlk başlarda hepsi kıymaya Çok ilgi gösteriyorlardı kıymayı attığım an direkt üstüne üşüşuyorlardi. Ama koloniler büyüdükçe eskisi kadar ilgilenmiyorlar hatta eskiden kıymaya bayılan bir Messor kolonim şimdi kıymanın yüzüne bile bakmıyor. Neden olabilir?

Bulut_Mercan

Asker
Yardımsever
İlklerden
Üye
Yeme alışkanlıkları koloni büyüdükçe değişmiş olabilir. Yapacak bir şey yok başka şeyler vermeyi deneyin.

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Benim hem Messor hemde tetramorium kolonilerim var. İlk başlarda hepsi kıymaya Çok ilgi gösteriyorlardı kıymayı attığım an direkt üstüne üşüşuyorlardi. Ama koloniler büyüdükçe eskisi kadar ilgilenmiyorlar hatta eskiden kıymaya bayılan bir Messor kolonim şimdi kıymanın yüzüne bile bakmıyor. Neden olabilir?
Kolonilere sürekli aynı besinlerin verilmemesi gerektiğini söylenir. Bunun nedeni sürekli aynı besinle beslenen koloninin seçici olmaya başlamasıdır. Farklı proteinler sunun koloninize, 2 haftada bir kıyma vermeyi deneyin.

tolgakurt

Yumurta
Üye
Merhaba konudan bağımsız olacak biraz kusura bakmayın ne kadarlık bir masraf yaptınız karıncalar için hocam bende yeni hobi edinmek istiyorum verebileceğiniz nacizane tavsiyeler mevcut mu

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Sadece tüplere ve pamuğa para verdim. Çünkü bu hobi bunlarla yapılıyor. Ekstra outworld,yem,suluk cart curt bunların hepsinin alternatifi var evlerimizde. En maliyetsiz hobilerden birini yapıyoruz

tolgakurt

Yumurta
Üye
Sadece tüplere ve pamuğa para verdim. Çünkü bu hobi bunlarla yapılıyor. Ekstra outworld,yem,suluk cart curt bunların hepsinin alternatifi var evlerimizde. En maliyetsiz hobilerden birini yapıyoruz
Kraliçe karıncayı nasıl buldunuz hocam almamı önerir misiniz yoksa bulmam mı gerekiyor

Son düzenleme:

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Kraliçe arı aramıyoruz,kraliçe karınca arıyoruz 😅 Uçuşlar ekim ayına kadar devam etmekte,arayarak bulabilirsiniz

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Akşamları sokak lambalarının altına bakabilirsiniz. Sabahta 8-11 arası ideal saat. Tabi daha sıcak seven cinsler var;cataglyphis ve formica gibi.

efetrhan

Pupa
Üye
Akşamları sokak lambalarının altına bakabilirsiniz. Sabahta 8-11 arası ideal saat. Tabi daha sıcak seven cinsler var;cataglyphis ve formica gibi.
hocam peki gece uçuşları oluyor mu? yapan türler hangileri bilginiz varsa öğrenebilir miyim? marmara bölgesindeyim.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Gece uçuşları denk geldiğim kadarıyla küçük türler oluyor. Mesela pheidole,tetramorium,crematogaster türlerinden bazıları.

efetrhan

Pupa
Üye
yani gece de uçuş oluyor demek anladığım kadarıyla

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Evet tabikide geceleri de uçuş oluyor. Bu yüzden genellikle sokak lambalarını altına bakın diyoruz. Şehirlerimizde bulunan yapay ışıklar çekiyor birnevi onları

efetrhan

Pupa
Üye
çok iyi. parklara gitmiyodum aşırı kalabalık olduğu ve şımarık çocuk+yaşlı teyze sevmediğim için. geceleri parklar güzel bi alan olur bana :)