Karıncalara besin olarak ne verebilirim?

brokown

Larva
Üye
Karıncalara canlı yem alacağım ama internetten alınca pahalıya geliyor. İstanbul içi canlı yem alabileceğim dükkan varsa yer bilgisi verebilir misiniz ?

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Hayırlı geceler.Ben İstanbul'da geçen sene kaldım o arada sizin gibi düşünüp almak istedim.Kadıköy-Üsküdar kısmında balıkçılarda denk gelmiştim ama uzun yolda başına bela olur dedi almadım.
O tarafta balıkçılara bakabilirsin nadiren denk gelebilir ama şu zamanda getirirlermi bilemiyorum malum havalar soğuk balık sezonu değil pek.

Serthula

Larva
Üye
Karıncalara canlı yem alacağım ama internetten alınca pahalıya geliyor. İstanbul içi canlı yem alabileceğim dükkan varsa yer bilgisi verebilir misiniz ?
Hocam canlı yemi internetten almak en doğrusu,
internetten alasıya kadar protein ihtiyaçlarını giderebilecekleri şeyler verebilirsiniz, yumurta, kıyma vb.

aliarguz

Yumurta
Üye
Canlı yeminiz yoksa verebileceğiniz besinler:
Kırmızı et ve türleri
Kedi köpek maması (uzun süre verilmesi uygun değildir geçici olarak verilebilir bir sorun oluşturmaz)
Ceviz ( çoğu tür cevize bayılır)
Şekerli su, Bal
Salatalık (nem yapmasına dikkat edin)
Yumurta beyazı (sarısına emin değilim,ayrıca beyazında protein bulunur)
Nektar çeşitleri

Enesersoy45

Gamergate
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Dükkan demem de Çatalca'da bir satıcı biliyorum, isterseniz bilgilerini iletirim kendiniz konuşursunuz.

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Kırmızı et ve türevleri tavuk, balık, kıyma fark etmez. Pişmiş ya da çiğ olması çok farketmez. Haşlanmış ya da kırma yumurtanın beyazı veya sarısı olabilir. Protein tozlu su olabilir. Ama çok sağlıklı olmaz bence. Canlı yemlerde türden türevleri değişir morio kurdu, un kurdu, hamam böceği, meyve sineği, tartara vb. olabilir.