Karıncalara bal vermek

Muhammet18

Pupa
Üye
Merhabalar uzun zamandır merak ediyorum arama butonundan baktım kimse adam akıllı cevap yazmamış karıncalara yurt dışında hep bal verdiklerini görüyorum kesintisiz her kanalda hemde. Karınca kolonilerime ve kraliçelerime bal verebilir miyim? 2 senedir hep şekerli su kullandım.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Evet verebilirsiniz fakat sulandıracaksanız buz dolabında birkaç gün saklayabilirsiniz fermente olup tadı değişmeye başladığında çöpe atıp yeni yapmalısınız.

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
yok sulandırmadan vercem
Sulandırmadan da verebilirsiniz ben bir sulandırılmış birde normal kullanıyorum normal olanın su içeriği az ve asidik olduğu için fermente olmuyor. Not: Karıncalara su vermeyi unutmamak gerekli bazen pamuktan karşılayamıyorlar.

punk

Larva
Üye
Merhabalar uzun zamandır merak ediyorum arama butonundan baktım kimse adam akıllı cevap yazmamış karıncalara yurt dışında hep bal verdiklerini görüyorum kesintisiz her kanalda hemde. Karınca kolonilerime ve kraliçelerime bal verebilir miyim? 2 senedir hep şekerli su kullandım.
balı sade verdiğinizde kuruyup pislik topluyor ve tüpün ağız kısmındaki pamuk bala yapışıyor. Test tüpü kirleniyor, unutmamanız gereken birsey daha var ; balı çok az miktarda vermeniz gerekir, hem şeker miktarı oldukça fazla hemde işçiler yapışıp ölebilir

Şöyle bir aparat yapın balı buna koyun bitincede çıkarip temizleyebilirsiniz, test tüpü kirlenmez bu şekilde.
IMG_20230805_145425.jpg

muhsinkaan

Yumurta
Üye
ben genellikle bal veriyorum direk çok severek tüketiyorlar tüpte ufacık bile bir pislik kalmıyor ama vereceğiniz balın market balı olmamasına dikkat edin gerçek bal olsun

Muhammet18

Pupa
Üye
Ya tüpe direkt koymucam yağlı kağıt üstünde koyuyorum ben herşeyi hem pislik olmuyor hemde akamiyor şekerli su felan

Emir123

Media
Üye
Ya tüpe direkt koymucam yağlı kağıt üstünde koyuyorum ben herşeyi hem pislik olmuyor hemde akamiyor şekerli su felan
Olay yağlı kağıda koymak değil, her türlü o bala yapışan karıncalar olacak, şeker ile suyu karıştır, minik pamuk topu yap onu ıslat şekerli su ile, yeteri kadar enerji alıyorlar bundan, çok istersen dene direk bal vermeyi.

Muhammet18

Pupa
Üye
Olay yağlı kağıda koymak değil, her türlü o bala yapışan karıncalar olacak, şeker ile suyu karıştır, minik pamuk topu yap onu ıslat şekerli su ile, yeteri kadar enerji alıyorlar bundan, çok istersen dene direk bal vermeyi.
dun denedim her seferinde sekerli suya yapışan tetALARdan bir tane bile yapışmamış