Karıncalar yumurtlamıyor

beyazatlisergen

Larva
Üye
Bir adet Tetramorium ve Formica kraliçemi bulalı 24 gün oldu. İkisi de henüz yumurtlamadı. İlk günler biraz fazla rahatsız ettim ama yaklaşık 7-8 gündür bakmıyordum. Baktığımda hâlâ yumurta yoktu. Sizce bekletmeli miyim? Çıkmaya çalışmıyorlar, ikisi de nemli pamuğun üstünde duruyor.

emre9293

Majör
Üye
Bir adet Tetramorium ve Formica kraliçemi bulalı 24 gün oldu. İkisi de henüz yumurtlamadı. İlk günler biraz fazla rahatsız ettim ama yaklaşık 7-8 gündür bakmıyordum. Baktığımda hâlâ yumurta yoktu. Sizce bekletmeli miyim? Çıkmaya çalışmıyorlar, ikisi de nemli pamuğun üstünde duruyor.
Ben sizin yerinizde olsam iki hafta hiç dokunmazdım. Döllenmemiş olduğuna da bir işaret ama formica stresli cins fazla rahatsız etmenizden bu 7-8 günde bile kendini güvende hissetmemiş olabilir.

_Antlantis_

Larva
Üye
Nerdeyse bir ay olmuş işçi çıkarmaları gerekirdi şimdiye kadar doğaya salabilirsiniz geri.