Kraliçenin çıkması pek hoş olmamış, suluğun yanına yönelmesini nem ihtiyacına bağladım ben. Tüpte yeterli nem bulunmuyor olabilir1 haftadır pek değişen birşey yok ama bugün sabah karıncaları içerde kraliçiye dışarda gördüm. Biraz dolaşığ suluğun kenarına girip orda bekledi bende dedim heralde yuvayı arıyor aldım tüpün ağzına bıraktım girdi içeri. Normal mi aldığım koloni mi sıkıntılı anlamadım. Yedek bir test tüpü koymamın faydası olurmu acaba ?
Selamlar, birinci nesil işçi dediğimiz nanitik işçiler, anlayabilmeniz için ilk 10 işçi diyeyim. Bu işçiler sonraki doğacak nesil işçilere göre daha küçüktürler. Vakitlerinin neredeyse tamamını yumurtalar ile ilgilenmektedir geçirirler, yani sonraki nesili yetiştirmeye çalışırlar. Nanitik işçiler dışarı çok az çıkarlar. Bu sebeple yaptığınız outworld uygun değil, outworldu kapatmalısınız. 20-30 işçiye kadar tüpte beklemeniz gerekmekte.Arkadaşlar merhaba dün itibariyle 10 işçili messor kolonim geldi.Kendi çapımda bi yaşam alanı oluşturdum ama tek tük 1-2 tanesi dışarı çıktı sonrada bıraktılar hiç dışarı çıkmıyorlar sebebi nedir yardımcı olabilir misinizEkli dosyayı görüntüle 4612
Camponotus kraliçesi ve camponotus dişi alatesiPeki bugün bunları yakaladım arkadaşlar anlayabilen varmı kraliçeler mi ve cinsini?
Ekli dosyayı görüntüle 5198Ekli dosyayı görüntüle 5199
Hayır ikiside kraliçe.sağdaki prens mi demek oluyor salayım mı onu ?ve soldakinden kanatsız 1 tane daha daha var aynısı besleyeyim mi tavsiye edermisiniz
Hocam alate kanat sahibi olanlara denir. Burda ikiside dişi. Kanatlı olanı 1 hafta tutun, eğer yumurtlamazsa salarsınız. Dealate ise kanatlarını bırakmış, döllenmiş kraliçelere denir. Beslemenizi tavsiye ederim. Çok zorlayacak bir tür değil, ayrıca güzelde bir tür.sağdaki prens mi demek oluyor salayım mı onu ?ve soldakinden kanatsız 1 tane daha daha var aynısı besleyeyim mi tavsiye edermisiniz
Hocam tanaemyrmex alt cinsidir. Fotoğraflarda mor ışık altında olduğundan net bir yorum yapamadım. Türünü Camponotus sanctus ile karşılaştırınız. Böylece daha net bilgiye ulaşabilirsiniz.Çok sevindimCamponotus tanaemyrme olarak nette aradım ama türü anlatan bir video yada türkçe sayfa bulamadım.Camponotus Sanctus ,singularis vb çıkıyor başka bi adı varmı türü araştırabilmek için sitede de arattım bulamadım ayrıntılı tür bilgisi
Aynı tür ve aynı cins olmamaları lazım ama eğer koyarsanız öldürebilirler yada esir alıp yumurlatırlarYeni tüp hazırlayım ölü kraliçeyide alayım sorun yok ama bu yakaladığım kraliçeyle uyum sağlama ihtimali var mı yani?Yazık olmasın yani 12 işçili bi koloni. Ve yeni tüpe hepbirlikte yerleştirip ağzını kapatayım mı nasıl yapayım?
Hocam kraliçesi ölen messor koloninize camponotus kraliçesi koymaktan bahsediyorsunuz yanlış anlamadıysam, muazzam bir savaş döner yapmayın sakın. Aynı cins de değil, direkt aynı türe mensup karıncalar birleşmede uyum sağlayabilir ancak. Yoksa birbirlerini paramparça ederler.Yok aynı cins değiller koloni messor kraliçe sizin dediğiniz gibi Camponotus.