Karıncalar transfer olmuyor

İstemi-Yagiz

Yumurta
Üye
Bundan 5 gün önce karincalarin tüpte ki suları bittiği için öbür tüpe transfer ettirme girişimim olmuştu tüpleri uç uça bağladım bazı karıncalara tüpe gidiyor ama geri kalanlar hala aynı yerde duruyor bugün baktığımda oldukları tüpte ki su neredeyse tamamen bitmişti ama hala daha öbür tüpe geçmiyorlar. Neden geçmiyorlar geçmeleri için ne yapabilirim ?(Tür solenopsis fugax 10 tane işçileri var)

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Bundan 5 gün önce karincalarin tüpte ki suları bittiği için öbür tüpe transfer ettirme girişimim olmuştu tüpleri uç uça bağladım bazı karıncalara tüpe gidiyor ama geri kalanlar hala aynı yerde duruyor bugün baktığımda oldukları tüpte ki su neredeyse tamamen bitmişti ama hala daha öbür tüpe geçmiyorlar. Neden geçmiyorlar geçmeleri için ne yapabilirim ?(Tür solenopsis fugax 10 tane işçileri var)
Pamuk hâla nemliyse kuruyana kadar orada kalacaklardır çünkü karıncalar suyun bittiğini nem bitince anlarlar ve işçiler yeni yer bulmaya gider. Ama 10 işçi baya az olduğu için kendiniz transfer edebilirsiniz ya da yeni tüp altta olacak ve dik şekilde güvenli bir yere koyarsanız rahatsız olup aşağıya yerleşirler falat dikkat edin yeni tüpteki pamuk fazla nemliyse yapışık ölebilirler.

MustafaPX

Yumurta
Üye
Şırınganın inesiyle pamuğa arkasına su doldurmayı deneyebilirsin.

Omewfaruk55

Larva
Üye
Şırınganın inesiyle pamuğa arkasına su doldurmayı deneyebilirsin.
Dostum kusura bakma ama hayatında kaç kere karınca kolonisi besledin ve bu fikri veriyorsun şırınga ile pamuğa su nasıl basılacak pamuk tüm suyu emer arka kısım dolmadan kusmaya başlar koloni patlar , lütfen insanlara bilmeden tavsiye vermeyin.

MustafaPX

Yumurta
Üye
Dostum kusura bakma ama hayatında kaç kere karınca kolonisi besledin ve bu fikri veriyorsun şırınga ile pamuğa su nasıl basılacak pamuk tüm suyu emer arka kısım dolmadan kusmaya başlar koloni patlar , lütfen insanlara bilmeden tavsiye vermeyin.
[/QUOT
Pardon bende bir video da görmüştüm acil seyahat de nasıl hızlaca cözüm fln.

hberkdonmez

Yumurta
Üye
Sanırım iğneyi pamuğun diğer tarafına kadar sokup doğrudan arka kısma su basmayı kastetti. Mantıklı gibi duruyor ama bilemedim.

Omewfaruk55

Larva
Üye
Sanırım iğneyi pamuğun diğer tarafına kadar sokup doğrudan arka kısma su basmayı kastetti. Mantıklı gibi duruyor ama bilemedim.
Evet haklısın bende bu ihtimali düşündüğünü anladım lakin bunun için standart şırıngalar yeterli olmaz. Uzun ve ince bir şırınga gerekli ayrıca pamuğa şırıngayı sokarken diğer tarafa geçirirken pamuk arkaya doğru ittirilir şırınga tarafından bundan dolayı çok riskli bir yöntem.

Moderatör tarafında düzenlendi:

hberkdonmez

Yumurta
Üye
Evet haklısın bende bu ihtimali düşündüğünü anladım lakin bunun için standart şırıngalar yeterli olmaz uzun ve ince bir şırınga gerekli ayrıca pamuğa siringayi sokarken diğer tarafa geçirirken pamuk arkaya doğru ittirilir şırınga tarafından bundan dolayı çok riskli bir yöntem.
Bence de hiç tehlikeye atmaya gerek yok. Boşu boşuna uğraşa gerek yok yani. Manuel transfer bile daha rahat ve güvenli olur bu yönteme nazaran. Ayrıca dediğiniz gibi standart şırıngayla oldukça zor olur.