Karıncalar solucan yer mi ?

enes3466

Yumurta
Üye
Karıncalarıma solucan versem bir sorun oluşur mu ?

hakan_can

Yumurta
Üye
Solucan yiyen karınca hiç görmedim
Ben gördüm özellikle lasiuslar büyük iştah ile dışarıda saldırıyorlar şöyle soyleyim 10cm lik bir solucanin betonda olduğunu gördüm ellemedim ve arkamı dönüp gittim geri geldiğimde o artık solucan değil resmen mutant di üstü siyah bir örtüyle kapatılmış gibi karınca doluydu ve o organizma onu resmen yürütüyordu 😐😬😬

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Ben gördüm özellikle lasiuslar büyük iştah ile dışarıda saldırıyorlar şöyle soyleyim 10cm lik bir solucanin betonda olduğunu gördüm ellemedim ve arkamı dönüp gittim geri geldiğimde o artık solucan değil resmen mutant di üstü siyah bir örtüyle kapatılmış gibi karınca doluydu ve o organizma onu resmen yürütüyordu 😐😬😬
Ama bence tercih edilen bir besin değil, mukuslu bir canlı heryeri batırır

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Dışardan alırsan, mite ve parazit riski var, ama ben riske atarım dıyosan canlı verince en fazla majör tetikleme si olur çünkü besin değeri çok az, gerek yok yani
Majör tetiklemesi yemi canlı vererek yapılmaz.

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Nasıl yapılacak o zaman? Koloniye bir tehdit olduğunu hissettirmektir burdaki amaç
Anlattığınız mantığını biliyorum, ama bunun yararı olduğunu daha önce görmedim. Koloniyi tehdit altında bırakırsanız stres olur, ve tehdit altında bırakmanın bir sürü yolu var. Eğer majörü kısa sürede çıkarmak istiyorsanız sık aralıklarla daha fazla besin verebilirsiniz.

Rtyler

Yumurta
Üye
Anlattığınız mantığını biliyorum, ama bunun yararı olduğunu daha önce görmedim. Koloniyi tehdit altında bırakırsanız stres olur, ve tehdit altında bırakmanın bir sürü yolu var. Eğer majörü kısa sürede çıkarmak istiyorsanız sık aralıklarla daha fazla besin verebilirsiniz.
Bunun fazla besin veya protein ile alakası yok, bunu yaparsanız koloni sadece daha hızlı gelişir majör tetiklenmez, tuğkan abinin bir videosu var izleyebilirsin orada anlatıyor , canlı hamam böceği veriyo, koloni diyoki şurdan hamam böcekleri saldırıyor , bizi korusun içgüdüsüyle major üretiyor

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Bunun fazla besin veya protein ile alakası yok, bunu yaparsanız koloni sadece daha hızlı gelişir majör tetiklenmez, tuğkan abinin bir videosu var izleyebilirsin orada anlatıyor , canlı hamam böceği veriyo, koloni diyoki şurdan hamam böcekleri saldırıyor , bizi korusun içgüdü0süyle major üretiyor
Dostum Karınca Çiftliğim'in neredeyse bütün videolarını izledim, bahsettiklerini de izledim. Ve Karınca Çiftliğim kanalındaki her video yüzde yüz doğruluk içermiyor. Ve besin ile proteinin alakası yoksa tüpe serçe parmağımı sokayım serçe parmağımla kavga etsinler yoktan majör çıksın.

Rtyler

Yumurta
Üye
Dostum Karınca Çiftliğim'in neredeyse bütün videolarını izledim, bahsettiklerini de izledim. Ve Karınca Çiftliğim kanalındaki her video yüzde yüz doğruluk içermiyor. Ve besin ile proteinin alakası yoksa tüpe serçe parmağımı sokayım serçe parmağımla kavga etsinler yoktan majör çıksın.
Besin ile proteinin birbiriyle alakası yok diyen kim? Hamam böceği canlı bir böcek aynı diğer karıncalar gibi, senin anladığın gibi düşünürsek, tüpü sallayıncada majör çıkması lazım.