Bir kraliçe buldum çiftleştiğinden eminim, kanatlarını da döktü zaten; şu an içi topraklı bir kavanozda bakıyorum ancak sanırım pek iyi bir ortam değil karıncalar için, sizce bu pipet işimi görür mü? ilginiz için şimdiden teşekkürler.
bu işte çok yeniyim her şey doğaçlama olarak gelişti zaten sizce deney tüpü temin edene kadar nasıl bakımını yapabilirim nereden bilgi edinebilirimTest tüpü almalısınız yoksa enjektör ile basit bir şekilde geçici yer yapabilirsiniz. Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla kraliçe Prenolepis nitens zaten bakımı zor bir tür bu şartlar altında yumurtlamaz.
Test tüpünde hazırlanan ortamın aynısını şırıngada hazırlayabilirsin.bu işte çok yeniyim her şey doğaçlama olarak gelişti zaten sizce deney tüpü temin edene kadar nasıl bakımını yapabilirim nereden bilgi edinebilirim
onu da beceremedim şimdi bir kavanozda yanına da su emdirdiğim bir pamuğu koydumTest tüpünde hazırlanan ortamın aynısını şırıngada hazırlayabilirsin.
Evet pipetten bakılabilir yurtdışında bakan kişiler var zaten.Bir kraliçe buldum çiftleştiğinden eminim, kanatlarını da döktü zaten; şu an içi topraklı bir kavanozda bakıyorum ancak sanırım pek iyi bir ortam değil karıncalar için, sizce bu pipet işimi görür mü? ilginiz için şimdiden teşekkürler.
ben mi beceremedim bilmiyorum ama 10 ml. şırınganın 5'ine kadar su koydum sonra pamuk da koydum ama pamuğun üzerinden su sızdı birkaç kez denedim ama olmadı ben de kavanoza koyup yanına ıslak pamuk koydum gerçekten hemen ölür mükanka test tupu alman lazım bulamassan şırıngada bir müddet yaşıyabiir
Kraliçeyi doğaya salmanız en doğrusu olur. Gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra tekrar kraliçe edinebilirsiniz.Prenolepis nitens zaten bakımı zor bir tür kavanozda hayatta kalabileceğini zannetmiyorum.ben mi beceremedim bilmiyorum ama 10 ml. şırınganın 5'ine kadar su koydum sonra pamuk da koydum ama pamuğun üzerinden su sızdı birkaç kez denedim ama olmadı ben de kavanoza koyup yanına ıslak pamuk koydum gerçekten hemen ölür mü
update: elraenn'in de gösterdiği gibi şırınga olayını halledip sarıp sarmaladım, evimin en ücra köşesinde karanlıklar prensesi olarak yaşıyor bu halde yaşar umarımKraliçeyi doğaya salmanız en doğrusu olur. Gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra tekrar kraliçe edinebilirsiniz.Prenolepis nitens zaten bakımı zor bir tür kavanozda hayatta kalabileceğini zannetmiyorum.
bir muddet kavanozda durabilir ama yakın zamanda ölür oyuzden test tupu al fabrıka urunlerı satan sıtelerden alabilirsin bulamassan karincam.com sitesinde var.ben mi beceremedim bilmiyorum ama 10 ml. şırınganın 5'ine kadar su koydum sonra pamuk da koydum ama pamuğun üzerinden su sızdı birkaç kez denedim ama olmadı ben de kavanoza koyup yanına ıslak pamuk koydum gerçekten hemen ölür mü
Artık kavanozda değil şırıngada ve gayet sakin umarım yaşar ve yumurtlarbir muddet kavanozda durabilir ama yakın zamanda ölür oyuzden test tupu al fabrıka urunlerı satan sıtelerden alabilirsin bulamassan karincam.com sitesinde var.
Karanlığa al ve haftada 1 kere kontrol ederek bekle en kısa zamanda tüp tedarik edince transferi yaparsın iyi hobilerArtık kavanozda değil şırıngada ve gayet sakin umarım yaşar ve yumurtlar
Prenolepis nitens turu bıraz zor ama yaşar sıkıntı etme.Artık kavanozda değil şırıngada ve gayet sakin umarım yaşar ve yumurtlar
Pazartesi günü arkadaşım suyu ve pamuğu hazır bir tüp verecek bana okulda, eve gidince aktarmayı yaparımKaranlığa al ve haftada 1 kere kontrol ederek bekle en kısa zamanda tüp tedarik edince transferi yaparsın iyi hobiler
Teşekkür ederim bana yardımcı olan herkese, yeniyim ve sayenizde bilgi sahibi oldum herkese iyi hobilerKaranlığa al ve haftada 1 kere kontrol ederek bekle en kısa zamanda tüp tedarik edince transferi yaparsın iyi hobiler