Karıncalar pipette yaşayabilir mi

Thraten

Yumurta
Üye
Bir kraliçe buldum çiftleştiğinden eminim, kanatlarını da döktü zaten; şu an içi topraklı bir kavanozda bakıyorum ancak sanırım pek iyi bir ortam değil karıncalar için, sizce bu pipet işimi görür mü? ilginiz için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• pipet karınca.jpeg
    pipet karınca.jpeg
    20.3 KB · Görüntüleme: 60
  • şu anki ortam.jpeg
    şu anki ortam.jpeg
    31.8 KB · Görüntüleme: 61

Mssr

Yumurta
Üye
Test tüpü almalısınız yoksa enjektör ile basit bir şekilde geçici yer yapabilirsiniz. Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla kraliçe Prenolepis nitens zaten bakımı zor bir tür bu şartlar altında yumurtlamaz.

Thraten

Yumurta
Üye
Test tüpü almalısınız yoksa enjektör ile basit bir şekilde geçici yer yapabilirsiniz. Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla kraliçe Prenolepis nitens zaten bakımı zor bir tür bu şartlar altında yumurtlamaz.
bu işte çok yeniyim her şey doğaçlama olarak gelişti zaten sizce deney tüpü temin edene kadar nasıl bakımını yapabilirim nereden bilgi edinebilirim

EfeAkkurt-_-

Yumurta
Üye
bu işte çok yeniyim her şey doğaçlama olarak gelişti zaten sizce deney tüpü temin edene kadar nasıl bakımını yapabilirim nereden bilgi edinebilirim
Test tüpünde hazırlanan ortamın aynısını şırıngada hazırlayabilirsin.

Thraten

Yumurta
Üye
onu da beceremedim şimdi bir kavanozda yanına da su emdirdiğim bir pamuğu koydum
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Test tüpünde hazırlanan ortamın aynısını şırıngada hazırlayabilirsin.
onu da beceremedim şimdi bir kavanozda yanına da su emdirdiğim bir pamuğu koydum

Mssr

Yumurta
Üye
O zaman doğaya salmalısın. Kraliçeyi öldürmekten başka bir işe yaramaz.

messortaha

Yumurta
Üye
kanka test tupu alman lazım bulamassan şırıngada bir müddet yaşıyabiir

tarikkapakli

Yumurta
İlklerden
Üye
Bir kraliçe buldum çiftleştiğinden eminim, kanatlarını da döktü zaten; şu an içi topraklı bir kavanozda bakıyorum ancak sanırım pek iyi bir ortam değil karıncalar için, sizce bu pipet işimi görür mü? ilginiz için şimdiden teşekkürler.
Evet pipetten bakılabilir yurtdışında bakan kişiler var zaten.

Thraten

Yumurta
Üye
kanka test tupu alman lazım bulamassan şırıngada bir müddet yaşıyabiir
ben mi beceremedim bilmiyorum ama 10 ml. şırınganın 5'ine kadar su koydum sonra pamuk da koydum ama pamuğun üzerinden su sızdı birkaç kez denedim ama olmadı ben de kavanoza koyup yanına ıslak pamuk koydum gerçekten hemen ölür mü

Bulut_Mercan

Yumurta
Yardımsever
İlklerden
Üye
ben mi beceremedim bilmiyorum ama 10 ml. şırınganın 5'ine kadar su koydum sonra pamuk da koydum ama pamuğun üzerinden su sızdı birkaç kez denedim ama olmadı ben de kavanoza koyup yanına ıslak pamuk koydum gerçekten hemen ölür mü
Kraliçeyi doğaya salmanız en doğrusu olur. Gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra tekrar kraliçe edinebilirsiniz.Prenolepis nitens zaten bakımı zor bir tür kavanozda hayatta kalabileceğini zannetmiyorum.

Thraten

Yumurta
Üye
Kraliçeyi doğaya salmanız en doğrusu olur. Gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra tekrar kraliçe edinebilirsiniz.Prenolepis nitens zaten bakımı zor bir tür kavanozda hayatta kalabileceğini zannetmiyorum.
update: elraenn'in de gösterdiği gibi şırınga olayını halledip sarıp sarmaladım, evimin en ücra köşesinde karanlıklar prensesi olarak yaşıyor bu halde yaşar umarım

messortaha

Yumurta
Üye
bir muddet kavanozda durabilir ama yakın zamanda ölür oyuzden test tupu al fabrıka urunlerı satan sıtelerden alabilirsin bulamassan karincam.com sitesinde var.

Thraten

Yumurta
Üye
bir muddet kavanozda durabilir ama yakın zamanda ölür oyuzden test tupu al fabrıka urunlerı satan sıtelerden alabilirsin bulamassan karincam.com sitesinde var.
Artık kavanozda değil şırıngada ve gayet sakin umarım yaşar ve yumurtlar

Thraten

Yumurta
Üye
Karanlığa al ve haftada 1 kere kontrol ederek bekle en kısa zamanda tüp tedarik edince transferi yaparsın iyi hobiler
Pazartesi günü arkadaşım suyu ve pamuğu hazır bir tüp verecek bana okulda, eve gidince aktarmayı yaparım
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Karanlığa al ve haftada 1 kere kontrol ederek bekle en kısa zamanda tüp tedarik edince transferi yaparsın iyi hobiler
Teşekkür ederim bana yardımcı olan herkese, yeniyim ve sayenizde bilgi sahibi oldum herkese iyi hobiler :))