Karıncalar için dekorları (dal, taş) fırınlamak gerekli mi?

El_messo

Yumurta
Üye
Karınca akvaryumu için taş ve dal parçalarını fırınlamak (temizlemek için) gerekli mi? Dekorların çoğunu pet shop’tan aldım.

Karınca akvaryumu için taş ve dal parçalarını fırınlamak (temizlemek için) gerekli mi? Dekorların çoğunu pet shop’tan aldım.
Karınca akvaryumundan kastınız, formikaryum değil mi? Eğer onu demek istediyseniz malzemeleri kullanmadan önce temizlemeniz daha iyi olur. Toz veya kir kalmasın üstünde.

El_messo

Yumurta
Üye
Hocam maalesef kedim akvaryuma işedi. İyiki içinde karınca yokmuş akvaryumu nasıl temizliyebilirim?

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Hocam maalesef kedim akvaryuma işedi. İyiki içinde karınca yokmuş akvaryumu nasıl temizliyebilirim?
Kumu veya toprağı her ne varsa zeminde aymanız lazım. Atmadan kokusunu çıkaramazsınız güvenin bana. (deneyinlerim var 🙃)

El_messo

Yumurta
Üye
Akvaryumu su ile yıkamama gerek varmı? Kimyasal kullanmak riskli mi?

El_messo

Yumurta
Üye
Hocam birde kumu kaynatıktan sonra nasıl hızlıca kurutabilirim

Zaten arkadaşlar yardım etmiş ama cevap vermezsem ayıp olur yeni gördüm bende 😊. İçinde herhangi bir leke kalmayacak veya koku olmayacak şekilde su ile durulayın, duruladıktan sonra da yine su ile ıslatılmış bir bezle iyice camı temizleyin. Deterjan falan kullanmak riskli olabilir. Kolay gelsin.