Karıncalar hareketsiz

SolsiMate

Yumurta
Üye
Bu gün kargoyla 4 5 işçili bir messor kolonisi geldi. İçini temizleyip biraz kuş yemi ve çim tohumu verdim sonra bir kenera koydum (karanlık bir ortama koydum) ama karıncalarda hiç bir hareket yok hepsi bir kenerda hareketsiz duruyorlar ölüm yok ama bilmiyorum ne yapmam lazım yoksa normal mi kargoyla geldikleri için stresteler mi yapabileceğim bir şey varsa söyler misiniz. Ve şuan durdukları ortam sıcak

Ekli dosyalar

• IMG_20221105_161146.jpg
    IMG_20221105_161146.jpg
    38.7 KB · Görüntüleme: 36
  • IMG_20221105_161120.jpg
    IMG_20221105_161120.jpg
    46.9 KB · Görüntüleme: 36

npc_Tetra

Larva
Üye
Banada companatus kraliçesi geldi çok strese girmişti çok agresif davranıyor kargo ile gelen karıncalar 1hafta kadar karanlık ortamda bekletilmesi ayrıca hareketsiz kalmalarının sebebi kış geldşği içindir kıl uykusuna yatırmayı düşünebilirsiniz

SolsiMate

Yumurta
Üye
Banada companatus kraliçesi geldi çok strese girmişti çok agresif davranıyor kargo ile gelen karıncalar 1hafta kadar karanlık ortamda bekletilmesi ayrıca hareketsiz kalmalarının sebebi kış geldşği içindir kıl uykusuna yatırmayı düşünebiliriz
3 4 işçisi olan bir koloni için kış uykusuna yatırmak uygun olur mu ki

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bu gün kargoyla 4 5 işçili bir messor kolonisi geldi. İçini temizleyip biraz kuş yemi ve çim tohumu verdim sonra bir kenera koydum (karanlık bir ortama koydum) ama karıncalarda hiç bir hareket yok hepsi bir kenerda hareketsiz duruyorlar ölüm yok ama bilmiyorum ne yapmam lazım yoksa normal mi kargoyla geldikleri için stresteler mi yapabileceğim bir şey varsa söyler misiniz. Ve şuan durdukları ortam sıcak
Sık sık kontrol etmeyin. Kargoyla geldiği için normal olarak streste olurlar. Ayrıca tüp bomboş bir besin almamışlar. Besleme yapabilirsiniz isterseniz.
3 4 işçisi olan bir koloni için kış uykusuna yatırmak uygun olur mu ki
Yatırmayabilirsiniz. Şuanda işçi sayısı çok az zaten. Protein takviyesi yaparak yumurtaların gelişimine katkıda bulunun

SolsiMate

Yumurta
Üye
Sık sık kontrol etmeyin. Kargoyla geldiği için normal olarak streste olurlar. Ayrıca tüp bomboş bir besin almamışlar. Besleme yapabilirsiniz isterseniz.

Yatırmayabilirsiniz. Şuanda işçi sayısı çok az zaten. Protein takviyesi yaparak yumurtaların gelişimine katkıda bulunun
Tamamdır teşekkürler

SolsiMate

Yumurta
Üye

Yatırmayabilirsiniz. Şuanda işçi sayısı çok az zaten. Protein takviyesi yaparak yumurtaların gelişimine katkıda bulunu
Bir de şuan elimde un kurdu yok temin edesiye kadar bulduğum herhangi bir sinek , sivrisinek veya böcekle besleyebilir miyim

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bir de şuan elimde un kurdu yok temin edesiye kadar bulduğum herhangi bir sinek , sivrisinek veya böcekle besleyebilir miyim
Hayır. Rehber konu olan 'Alternatif Proteinler' konusunu okuyabilirsiniz

SolsiMate

Yumurta
Üye
Alternatif protein dediğiniz besinlerden birkaç tanesini denedim hiç biriyle ilgilenmediler hepsi hala bir kenarda hareketsiz duruyorlar kış uykusuna yatırsam mıki tavsiyeniz var mıdır

SolsiMate

Yumurta
Üye
şekerli su da verdim ona da bakmadılar sadece hareketsiz pamuğun orda duruyorlar

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Kış geldiğinden metabolizmaları yavaşlamış olabilir ama sadece tahmin

SolsiMate

Yumurta
Üye
Kış geldiğinden metabolizmaları yavaşlamış olabilir ama sadece tahmin
Yapabileceğim bir şey var mı ? Bu arada yumurta beyazı verdikten 1 saat sonra falan 1 2 işçi yumurtanın etrafındaydı diğerleri kuş yemleriyle ilgileniyorlardı kraliçenin ağzında da bir şeyler gördüm ama tam anlayamadım yani yatırmayacağım herhalde emin olamadım kararsızım

BeyDiesT

Nanitik
Üye
karıncaları daha sıcak bir yere alın ortalama 20 25 derecede olsun soğuk ise ev otomatik kendileri kış uykusuna yatarlar zaten

BeyDiesT

Nanitik
Üye
yinede sana önerim kış uykusuna yatmalarını istemiyosan dolap gibi kapalı sıcak yerlerde tut çünkü genel olarak 15 16 derece alıtnda kış uykusuna yatar karıncalar

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Yapabileceğim bir şey var mı ? Bu arada yumurta beyazı verdikten 1 saat sonra falan 1 2 işçi yumurtanın etrafındaydı diğerleri kuş yemleriyle ilgileniyorlardı kraliçenin ağzında da bir şeyler gördüm ama tam anlayamadım yani yatırmayacağım herhalde emin olamadım kararsızım
Yapacağınız pek birşey yok sıcak tutun ortamı yeter

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Kraliçenin ağzındakiler yumurtalarıdır yada pupaları besliyordur işçiler yumurtalar ile ilgileniyordur problem yok