Karıncalar formikaryumda durmuyor

Emperorofinsects

Pupa
Üye
Arkadaşlar merhaba. Çok güzel bir formikaryum yaptım ama karınalar durmuyor. Outworld'un borusuna gidiyorlar oraya yerleşiyorlar. Sebebi ne olabilir? Havalandırma olduğunu düşünüyorum.

KAANDBK01

Larva
Üye
Arkadaşlar merhaba. Çok güzel bir formikaryum yaptım ama karınalar durmuyor. Outworld'un borusuna gidiyorlar oraya yerleşiyorlar. Sebebi ne olabilir? Havalandırma olduğunu düşünüyorum.
Nem den olabilir. Outworld'un fotoğrafını atma şansınız var mı?

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Havalandırma, nem ve ışık olabilir. Yaptığınız formicarium onlar için fazla büyük değilse bu sorunları çözdüğünüzde geçmeleri lazım.

Emperorofinsects

Pupa
Üye
IMG_20230129_105637.jpg
Havalandırma, nem ve ışık olabilir. Yaptığınız formicarium onlar için fazla büyük değilse bu sorunları çözdüğünüzde geçmeleri lazım.
Nem den olabilir. Outworld'un fotoğrafını atma şansınız var mı?
Nem ve sıcaklık değerinde problem olduğunu düşünüyorum. Arkada ısıtıcı ped var. Görünüş olarak şimdilik bant falan da var ama formikaryum büyük geldi sanırım. Alışmaları için boruyu iptal mi etsem? Camdaki buğudan su içerler sanırım.

npc_Tetra

Larva
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 20920

Nem ve sıcaklık değerinde problem olduğunu düşünüyorum. Arkada ısıtıcı ped var. Görünüş olarak şimdilik bant falan da var ama formikaryum büyük geldi sanırım. Alışmaları için boruyu iptal mi etsem? Camdaki buğudan su içerler sanırım.
Formikaryum çok büyük gelmiş gibi sadece 3 karınca görüyorum

Muhammet18

Pupa
Üye
Evt formicarium onlar için büyük çoğu odayı pamukla kapatabilirsin ama ben degerlerine de özen göster

KAANDBK01

Larva
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 20920

Outworld gereğinden çok büyük olmuş koloniniz için. Hem nem hemde koloni çok ufak olduğu için güvende hissetmek için boruda duruyordur. Size tavsiyem eğer fırsatınız varsa yeni bı ufak formikaryum yapmanız. Ama ona bile Gerek yok bu koloni şuan test tüpünde daha iyi ve sağlıklı olacaktır. Sizin kararınız

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Koloni formicaryum için çok küçük test orda yaşamaya devam ederlerse üretim hızı çok düşecektir bence test tüpüne transfer edin ve büyümelerini bekleyin