Karıncalar duvardan girmiş.

Uykusuz

Yumurta
Üye
Selamlar, bugün odamda bitkilerimi incelerken duvarın köşesinde bir kırık fark ettim ve içinden birkaç işçi çıkıp giriyordu. Daha sonra kırığa yakındaki bitkileri işçi karıncaların sardığını fark ettim yaklaşık 20-30 kadar işçi vardı. Duvara vurup titreşim yaptıkça panik olup tekrar deliğe kaçtılar. Deliği peçeteyle tıkadım. Kamera kötü olduğu için pek net çekemedim hangi tür olduğunu bilemiyorum.

Geldikleri kırığın önüne yiyecek koysam çok fazla gelirler mi? Bunlara bakabilir miyim? Bu şekilde karınca bakan varsa bilgi verirse çok memnun olurum.IMG_20250401_212155.jpgIMG_20250401_212228.jpg

Omewfaruk55

Larva
Üye
Ben cinsini anlayamadım ama benim evimde de Messor veya tetra kolonisi var balkon kapısının girişinde duruyorlar eve girişlerinin önüne limon koydum eve girmekten çekiniyorlar o yüzden onun haricinde de bal vs. besleme yapıyorum yemek koyduğun yere daha çok gelirler.

Uykusuz

Yumurta
Üye
Ben cinsini anlayamadım ama benim evimde de Messor veya tetra kolonisi var balkon kapısının girişinde duruyorlar eve girişlerinin önüne limon koydum eve girmekten çekiniyorlar o yüzden onun haricinde de bal vs. besleme yapıyorum yemek koyduğun yere daha çok gelirler.
o zaman limon koysam giderler mi?

Omewfaruk55

Larva
Üye
Yuvalarının ağzını tıkadıysanız giremezler. Dediğim gibi rahatsız oluyorlar %100 girmiyorlar değil hiç girmemelerini istiyorsanız orayı tikayin veya karınca bariyeri de yapabilirsiniz.