Karıncalar çekirdek yer mi?

Antquenn

Larva
Üye
1-2 hafta önce bahçede yürürken elimde kabak çekirdeği vardı bazılarının içini açamadım ve yere attım aradan 3-4 dakika geçtikten sonra bir baktığımda kabak çekirdeğini yuva ağzına doğru çeken 10-15 karınca vardı türü Lasius'tu aynı olayı Tetramorium'larda da yaşadım evdeki kolonilere de versem yerler mi?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
1-2 hafta önce bahçede yürürken elimde kabak çekirdeği vardı bazılarının içini açamadım ve yere attım aradan 3-4 dakika geçtikten sonra bir baktığımda kabak çekirdeğini yuva ağzına doğru çeken 10-15 karınca vardı türü Lasius'tu aynı olayı Tetramorium'larda da yaşadım evdeki kolonilere de versem yerler mi?
Kesin sonuç söylenemez ama denenebilir ya severler ya da sevmezler.

wlakenn

Yumurta
Üye
Tetralar beni bile yerler odayı basmışlar odayı onlara saldım

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Kavrulmuş ay çiceği vermeni tavsiye etmem tuz karincalar için zararlı. Ama kabak çekirdeği denenebilir

Emir123

Media
Üye
Lasius yemez, tetra yer verebilirsin, fanteziye kaćmaya gerek yok vermek istiyorsanız muhabbet kuşu yemi yeterli.

Emir123

Media
Üye
Soyle iki hafta evde olmayacağım biraz tohum bıraksam bir sıkıntı çıkar mı
şekerli su ve protein ihtiyaçları olacak tabiki, besleyebilecek birisi yoksa outworld bağla, şekerli su suluğu yap, 1 adet öldürüp ver, canlı koloni boyutuna bağlı olarak outworld e bırak ihtiyaç duydukça yerler öldürüp, tabi yeterli işçi varsa

Antquenn

Larva
Üye
şekerli su ve protein ihtiyaçları olacak tabiki, besleyebilecek birisi yoksa outworld bağla, şekerli su suluğu yap, 1 adet öldürüp ver, canlı koloni boyutuna bağlı olarak outworld e bırak ihtiyaç duydukça yerler öldürüp, tabi yeterli işçi varsa
25 işçisi var haftaya gideceğim için +5 işçi daha çıkar tüpün boyutu 18x180 tür tetramorium c. Outworld 30cm2 verilecek böcek un kurdu böceği büyük boy şekerli su pamuğa enjekte edilerek outworlde konulacak birazda tohum desteği