karınca

Ege2008

Yumurta
Üye
arkadaslar kolonime yumurta bayazı koydum her baktığımda aynı kalmıs oluyor koyalı 1 gün oldu çıkarıyım mı yoksa kalsın mı
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

arkadaslar kolonime yumurta bayazı koydum her baktığımda aynı kalmıs oluyor koyalı 1 gün oldu çıkarıyım mı yoksa kalsın mı
koloninin türü messor

drusus

Nanitik
İlklerden
Üye
Konudan bağımsız ancak kaç işçi var acaba? Merak ettim.

Ege2008

Yumurta
Üye
15veya20 tane

var

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Messora vermen gerekmiyor ki. Sadece tohum vermen yeterli olacaktır. Her türlü besin ihtiyacını oradan karşılayabilir

Asafomertr

Larva
Üye

koloninin türü messor
Dostum messor türünü bende besliyorum ortalama 15-20 tane işçisi var ancak ne yaptıysam protein ihtiyacını halledemedim yumurta beyazı,sosis,salam,kıyma hepsini denedim ancak kabul etmediler şimdi ise evde bulduğum sineklerin abdomen kısmından kesip üst kısmını verdim ve 1 gecede hallettiler eğer ailevi sıkıntı yaşıyor un kurdu hamam böceği vs alamıyorsan deneyebilirisn

Umudu

Nanitik
Yardımsever
Üye
Dostum messor türünü bende besliyorum ortalama 15-20 tane işçisi var ancak ne yaptıysam protein ihtiyacını halledemedim yumurta beyazı,sosis,salam,kıyma hepsini denedim ancak kabul etmediler şimdi ise evde bulduğum sineklerin abdomen kısmından kesip üst kısmını verdim ve 1 gecede hallettiler eğer ailevi sıkıntı yaşıyor un kurdu hamam böceği vs alamıyorsan deneyebilirisn
Bence denemek riskli olabilir. sinekte bir hastalık yada bir ilaç varsa emek ve vakit verdiğiniz koloniniz zarar görebilir. Sinek verip yemeleri bir dahaki verişinizde bir sıkıntı çıkmayacağını garanti etmez. Messorda tohum yeter sonuçta riske gerek yok.