Karınca yumurtası

katilc

Larva
Üye
Messor türü karıncam yumurtladı. Yumurtaları kaç günde çıkar. Yumurtalar çıkana kadar benim yapmam gereken birşey var mı.

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Yapmanız gereken birşey yok. Stres, sıcaklık vb. durumlarına bağlı olarak işçiler 1-1,5 ayda çıkarlar.

katilc

Larva
Üye
Yapmanız gereken birşey yok. Stres, sıcaklık vb. durumlarına bağlı olarak işçiler 1-1,5 ayda çıkarlar.
Aklıma birşey takıldı yeni konu açmak istemedim simdi bende ayni tür 3 tane kraliçe var hepsi de yumurta bıraktı ben bütün yumurtaları tek bir kraliçenin altına koysam sorun olur mu.

BeyDiesT

Nanitik
Üye
Aklıma birşey takıldı yeni konu açmak istemedim simdi bende ayni tür 3 tane kraliçe var hepsi de yumurta bıraktı ben bütün yumurtaları tek bir kraliçenin altına koysam sorun olur mu.
Kraliçe kabul etmeyebilir. Ama ederse çok fazla yumurtası olan bir kraliçen olur. Buda bence kötü bir durum çünkü yumurta ne kadar fazla ise her birinin gelişimi bir o kadar azalır hemde diğer kraliçeleri çöp etmiş olursun. Bu durumu biz şöyle kullanıyoruz. Bir kraliçe yumurtaları var iken ölürse, yumurtalarını başka bir koloniye aktarırız. Yani kısaca yapılabilir ama yapmanızı önermem.

Gökdennz

Nanitik
Üye
İlk işçiye kadar kraliçe az yumurtluyor dostum kendisi larvaları geliştirdiği için. İşçiler çıkınca onların da yardımı olduğu için fazla fazla yumurta vermeye o zaman başlıyor. Arkadaşın da dediği gibi kabul ederler mi etmezler mi bilgim yok fakat ederse de gelişimleri yavaşlar.