Karıncanın 25 gündür yumurtalarını geliştirmesini bekliyorum ancak geliştirmiyor gözlemlerime göre bazı yumurtalar sarı renge döndü sorun tam olarak nedir? Hobiye yeni başladım😁 (3 günde bir bakıyorum ortamı sessiz ve sakin bir yerde)
Karıncanın 25 gündür yumurtalarını geliştirmesini bekliyorum ancak geliştirmiyor gözlemlerime göre bazı yumurtalar sarı renge döndü sorun tam olarak nedir? Hobiye yeni başladım😁 (3 günde bir bakıyorum ortamı sessiz ve sakin bir yerde)
Ayda bir olmasa bile haftada bir, iki haftada bir bakmanı tavsiye ederim ne kadar stres o kadar geç gelişim.Haftada bir, hatta mümkünse daha uzun aralıklarla, kontrol etseniz daha iyi olur. Stresten yumurtalarını yiyip tekrar yumurtlamış olabilir.
Eğer sabrım yeter diyorsanız kraliçenizi sıcaklığı uygun bir ortama koyup yaklaşık 1 ay bakmayın. Eğer hala toparlamıyorsa başka bir sorun var demektir. Ne olur ne olmaz bulunduğu tüpü de değiştirip yeni bir tüpe geçseniz iyi olur.
Yeni bir hobinin keyfini çıkarıyorsunuz, harika! Karıncalarla ilgili deneyimleriniz ilginç olabilir. Yumurtaların sarı renge dönmesi pek iyi bir işaret değil, genellikle yumurtaların sağlıksız olduğunu veya ölmekte olduğunu gösterebilir. Yumurtaların gelişimini etkileyen birkaç olası faktör olabilir:Karıncanın 25 gündür yumurtalarını geliştirmesini bekliyorum ancak geliştirmiyor gözlemlerime göre bazı yumurtalar sarı renge döndü sorun tam olarak nedir? Hobiye yeni başladım😁 (3 günde bir bakıyorum ortamı sessiz ve sakin bir yerde)
Ben kontaminasyon dan süpheleniyorum bir ara içine incir parçası koymuştum kötü bir deneyim oldu nem seviyesinden vıcık vıcık olmuştu çok dağılmadan topladım acaba zararlı organizmalar üremişmidir ve yeni bir tüpemi geçirmem gerekiyorYeni bir hobinin keyfini çıkarıyorsunuz, harika! Karıncalarla ilgili deneyimleriniz ilginç olabilir. Yumurtaların sarı renge dönmesi pek iyi bir işaret değil, genellikle yumurtaların sağlıksız olduğunu veya ölmekte olduğunu gösterebilir. Yumurtaların gelişimini etkileyen birkaç olası faktör olabilir:
Bu gibi durumlar yumurtaların gelişimini etkileyebilir. Yumurtaların sağlıklı bir şekilde gelişmesi için uygun koşulları sağlamak önemlidir. Ancak yumurtaların sarı renge dönmesi genellikle olumsuz bir işarettir ve yumurtaların kurtulması zor olabilir. Yumurtaların durumu hakkında daha fazla bilgi edinmek için bir veteriner veya karınca yetiştirme uzmanından yardım alabilirsiniz.
- Nem Seviyesi: Karınca yumurtalarının gelişimi için uygun nem seviyeleri önemlidir. Yumurtaların kuruması veya aşırı nemli olması gelişimlerini etkileyebilir. Yumurtaların bulunduğu ortamdaki nem seviyesini kontrol etmek önemlidir.
- Sıcaklık: Karınca yumurtalarının gelişimi için uygun sıcaklık aralığı önemlidir. Yumurtaların aşırı sıcak veya soğuk ortamlarda olması gelişimlerini olumsuz etkileyebilir.
- Beslenme: Karıncaların yumurtaları besleyebilmeleri için yeterli kaynaklara sahip olmaları önemlidir. Eğer karıncalarınızın beslenmesi yetersizse, yumurtaların sağlıklı gelişimi olumsuz etkilenebilir.
- Stres: Karıncaların stres altında olmaları yumurtaların gelişimini olumsuz etkileyebilir. Ortamlarının sessiz ve sakin olması önemlidir.
- Kontaminasyon: Yumurtaların bakteri veya mantar gibi zararlı organizmalarla kontamine olması gelişimlerini olumsuz etkileyebilir.
!TUNÇ!
Nemi nasıl ayarlıcazYeni bir hobinin keyfini çıkarıyorsunuz, harika! Karıncalarla ilgili deneyimleriniz ilginç olabilir. Yumurtaların sarı renge dönmesi pek iyi bir işaret değil, genellikle yumurtaların sağlıksız olduğunu veya ölmekte olduğunu gösterebilir. Yumurtaların gelişimini etkileyen birkaç olası faktör olabilir:
Bu gibi durumlar yumurtaların gelişimini etkileyebilir. Yumurtaların sağlıklı bir şekilde gelişmesi için uygun koşulları sağlamak önemlidir. Ancak yumurtaların sarı renge dönmesi genellikle olumsuz bir işarettir ve yumurtaların kurtulması zor olabilir. Yumurtaların durumu hakkında daha fazla bilgi edinmek için bir veteriner veya karınca yetiştirme uzmanından yardım alabilirsiniz.
- Nem Seviyesi: Karınca yumurtalarının gelişimi için uygun nem seviyeleri önemlidir. Yumurtaların kuruması veya aşırı nemli olması gelişimlerini etkileyebilir. Yumurtaların bulunduğu ortamdaki nem seviyesini kontrol etmek önemlidir.
- Sıcaklık: Karınca yumurtalarının gelişimi için uygun sıcaklık aralığı önemlidir. Yumurtaların aşırı sıcak veya soğuk ortamlarda olması gelişimlerini olumsuz etkileyebilir.
- Beslenme: Karıncaların yumurtaları besleyebilmeleri için yeterli kaynaklara sahip olmaları önemlidir. Eğer karıncalarınızın beslenmesi yetersizse, yumurtaların sağlıklı gelişimi olumsuz etkilenebilir.
- Stres: Karıncaların stres altında olmaları yumurtaların gelişimini olumsuz etkileyebilir. Ortamlarının sessiz ve sakin olması önemlidir.
- Kontaminasyon: Yumurtaların bakteri veya mantar gibi zararlı organizmalarla kontamine olması gelişimlerini olumsuz etkileyebilir.
!TUNÇ!
Hocam test tüpü nemi yeterli olur sıcaklık vs. Gözlemleyin yumurtaların renginin hafif solması pek olağan dışı birşey değil.Nemi nasıl ayarlıcaz
Renk solması içindeki canlının gelistiği anlamına gelmiyor müdür?Hocam test tüpü nemi yeterli olur sıcaklık vs. Gözlemleyin yumurtaların renginin hafif solması pek olağan dışı birşey değil.
Renk değişimine bağlı eğer normal bir renk değişimiyse ve yumurtaların hafiften büyüdüğünü vs görüyorsan problem olmaz.Renk solması içindeki canlının gelistiği anlamına gelmiyor müdür?
reis iyi güzel ama neden chatgpt ileYeni bir hobinin keyfini çıkarıyorsunuz, harika! Karıncalarla ilgili deneyimleriniz ilginç olabilir. Yumurtaların sarı renge dönmesi pek iyi bir işaret değil, genellikle yumurtaların sağlıksız olduğunu veya ölmekte olduğunu gösterebilir. Yumurtaların gelişimini etkileyen birkaç olası faktör olabilir:
!TUNÇ!
Hocam herkese chatgpt den yaziyor.reis iyi güzel ama neden chatgpt ile
Yeni konu açıcağımKarıncayı kontrol ederken birşey salgılamış tüpün içine nedir acaba bilgisi olan varmıdır yumurtalar sağlam ama bir sıvı var
Dışkı olabilir.Yeni konu açıcağım
Şuanda yumurtlamaya çalısıyorDışkı olabilir.
Hocam çok sık bakma istersen.Şuanda yumurtlamaya çalısıyor.