Karınca yardım

acemikuzey

Yumurta
Üye
Sahada gördüğüm bireyin prens mi prenses mi olduğunu bilmiyorum. Kanatları yoktu fakat oldukça hızlıydı, yakalamakta zorlandım. Sanki yuva arıyormuş gibi bir davranış sergiliyordu. Vücudunun en arka kısmı oldukça büyük görünüyordu ve tam dört kez arka kısmını alttan çevirerek başına kadar getirdi; bu da bana yumurtlayacakmış gibi geldi. Kafası koyu renkteydi, en arka kısmında gri çizgiler vardı ve o bölge şişkin duruyordu. Bu konuda yeni olduğum için hiçbir bilgim yok. Cam kavanoza koydum, üstünü hava alması için çorapla sardım. Fakat oldukça endişeliyim; ne yapmam gerektiğini ve nasıl bakmam gerektiğini bilmiyorum. Lütfen yardımcı olun.

Ekli dosyalar

• 20251002_222230.jpg
    20251002_222230.jpg
    44.3 KB · Görüntüleme: 15
Moderatör tarafında düzenlendi:

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Messor cinsi kraliçe diye düşünüyorum.En kısa sürede test tüpüne geçirmeniz gerekiyor.Ve anlattığınız şeyler çiftleşme uçuşu sonrası görülen durumlar. Kavanozun içine ufak bı pamuğu ıslatın ve birazcıkta fazla suyunu sıkıp koyun. Dediğim gibi en kısa sürede test tüpü alın ve uygun ortamı ayarlayıp oraya alın şu anlıkta kavanoz içinde durmasında sorun yok. Ayriyeten ışığın yoğun olmadığı bı yerde dursun. Kavanoz çok büyükse eğer daha küçük bi saklama kabına alabilirsiniz alanın geniş olmasına gerek yok. Ne kadar dar olursa o kadar iyi hatta bu aşamada.

Son düzenleme:

acemikuzey

Yumurta
Üye
Messor cinsi kraliçe diye düşünüyorum.En kısa sürede test tüpüne geçirmeniz gerekiyor.Ve anlattığınız şeyler çiftleşme uçuşu sonrası görülen durumlar. Kavanozun içine ufak bı pamuğu ıslatın ve birazcıkta fazla suyunu sıkıp koyun. Dediğim gibi en kısa sürede test tüpü alın ve uygun ortamı ayarlayıp oraya alın şu anlıkta kavanoz içinde durmasında sorun yok. Ayriyeten ışığın yoğun olmadığı bı yerde dursun. Kavanoz çok büyükse eğer daha küçük bi saklama kabına alabilirsiniz alanın geniş olmasına gerek yok. Ne kadar dar olursa o kadar iyi hatta bu aşamadanı

Messor cinsi kraliçe diye düşünüyorum.En kısa sürede test tüpüne geçirmeniz gerekiyor.Ve anlattığınız şeyler çiftleşme uçuşu sonrası görülen durumlar. Kavanozun içine ufak bı pamuğu ıslatın ve birazcıkta fazla suyunu sıkıp koyun. Dediğim gibi en kısa sürede test tüpü alın ve uygun ortamı ayarlayıp oraya alın şu anlıkta kavanoz içinde durmasında sorun yok. Ayriyeten ışığın yoğun olmadığı bı yerde dursun. Kavanoz çok büyükse eğer daha küçük bi saklama kabına alabilirsiniz alanın geniş olmasına gerek yok. Ne kadar dar olursa o kadar iyi hatta bu aşamada.
Ben bu suyu sekerlimi koyucam sekersizmi bide elimde test tüpü yok gelmesi 2 ,3h3hafta olur bide test tüpüne koymazsam nolur? Şırıngaya su koysam pamuk tikistirsam olurmu bide kavanozun uzerinee corap geçirdim hava almasi için

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Ben bu suyu sekerlimi koyucam sekersizmi bide elimde test tüpü yok gelmesi 2 ,3h3hafta olur bide test tüpüne koymazsam nolur? Şırıngaya su koysam pamuk tikistirsam olurmj
Yok sade sulu pamuk koyacaksınız. Eğer tahminim doğru ve cinsi Messor ise ilk işçi çıkana kadar besleme yapmaya gerek yok. Şu anlık ortamı iyi olsun yeter.
Şırıngaya koyabilirsiniz ama test tüpü bu işin gereği hocam. Karıncayı şırıngaya alana kadar(2-3 gün) burada takılsın bişey olmaz. Ama test tüpü gelene kadar kesinlikle şırıngada dursun burda durması iyi değil.

acemikuzey

Yumurta
Üye
Yok sade sulu pamuk koyacaksınız. Eğer tahminim doğru ve cinsi Messor ise ilk işçi çıkana kadar besleme yapmaya gerek yok. Şu anlık ortamı iyi olsun yeter.
Şırıngaya koyabilirsiniz ama test tüpü bu işin gereği hocam. Karıncayı şırıngaya alana kadar(2-3 gün) burada takılsın bişey olmaz. Ama test tüpü gelene kadar kesinlikle şırıngada dursun burda durması iyi değil.
Normal musluk veya içme suyu fark edermi

creal

Media
Üye
Messor için fazla küçük değilmi hocam? Bence Tetramorium cinsi.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Messor için fazla küçük değilmi hocam? Bence Tetramorium cinsi.
Doğru hocam yapısıda öyle gözüküyor.
(Sayın moderatörlerim ilk mesajımda ki "Messor" kısmını kaldırırsanız çok sevinirim🙃Yanıltıcı olmasın sonradan okuyacaklar için)

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Sizce dogrumu yaptim hocam
😄🤣Şırıngaya alabilirsin diyerek bunu kastetmemiştim ama yapacak bişey yok artık. Şırıngayı tıpkı test tüpü kurulumu yapar gibi kullanman gerekiyordu ama bugünlük böyle dursun bişey olmaz. Yarın varsa elindeki bi şırınga ile kurulum yap yoksa da eczaneden falan al ve kurulumu yap.Eğer kurulum hakkında bilgin yoksa YouTube'den video izle.

acemikuzey

Yumurta
Üye
😄🤣Şırıngaya alabilirsin diyerek bunu kastetmemiştim ama yapacak bişey yok artık. Şırıngayı tıpkı test tüpü kurulumu yapar gibi kullanman gerekiyordu ama bugünlük böyle dursun bişey olmaz. Yarın varsa elindeki bi şırınga ile kurulum yap yoksa da eczaneden falan al ve kurulumu yap.Eğer kurulum hakkında bilgin yoksa YouTube'den video izle.
Peki ne zaman yumurtlar