Karınca ve Balıkları Aynı Ortamda Beslemek

konigs

Yumurta
Üye
İyi günler bu hobiye epeydir ara vermiştim fakat elimde değerlendirmek istediğim bir akvaryum var. 25 Litre civarı kare bir akvaryum bir tarafını yutongtan karıncalar için bir yuva haline getirmek istiyorum diğer tarafınaysa bir su birikintisi haline getirerek bir beta balığı birikintisi yapmayı düşünüyorum. Su için hava taşı kullanacağım su kısmını yapmam kolay fakat test tüpü dışında hiç karınca besleme deneyimim olmadı bu konuda ne önerebilirsiniz? Detaylı bir şekilde bilgilendirirseniz teşekkür ederim. :)

WradSX

Intercaste
Yardımsever
Üye
İyi günler bu hobiye epeydir ara vermiştim fakat elimde değerlendirmek istediğim bir akvaryum var. 25 Litre civarı kare bir akvaryum bir tarafını yutongtan karıncalar için bir yuva haline getirmek istiyorum diğer tarafınaysa bir su birikintisi haline getirerek bir beta balığı birikintisi yapmayı düşünüyorum. Su için hava taşı kullanacağım su kısmını yapmam kolay fakat test tüpü dışında hiç karınca besleme deneyimim olmadı bu konuda ne önerebilirsiniz? Detaylı bir şekilde bilgilendirirseniz teşekkür ederim. :)
Ytongu akvaryuma koymanızın bir faydası yok bence. Eğer daha detaylandırırsan neden yaptığını ona göre bir çözüm bulabiliriz.

Test tüpleri ytonglardan genel olarak çok daha avantajlıdır hocam. Temizliği kolay, mite riski az, müdahale imkanı daha kolay vs…

GAR

Nanitik
Üye
Cidden çok iyi düşünmüşsünüz. YouTube’da yabancı kanallar böyle ekosistemler kuruyor. Hafif bir göz atarsanız görürsünüz. Bununla ilgili bir günlük açarsanız, takip etmesi gerçekten çok eğlenceli olur bence. İlk deneme olarak kraliçeyi hafif kazılmış bir alana bırakırsınız hayvan o deliği devam ettirip yumurtlasın, sonra yuvayı ilerletirler zaten. Ama göçme gibi durumlar oluyor, böyle bir şey olursa Ytong’a geçirirsiniz zaten. Dmden fikir vermesi ve anlatımımı daha iyi anlamanız için videolar göndereceğim.

Buğra_UnLucy

Media
Üye
Egzotik hobi adlı kanalda dediğinizin direkt aynısı yapılmıştı. Oraya bakabilirsiniz. Paladarium sanırım adı?

konigs

Yumurta
Üye
Ytongu akvaryuma koymanızın bir faydası yok bence. Eğer daha detaylandırırsan neden yaptığını ona göre bir çözüm bulabiliriz.

Test tüpleri ytonglardan genel olarak çok daha avantajlıdır hocam. Temizliği kolay, mite riski az, müdahale imkanı daha kolay vs…
O zaman test tüpünü toprağın altına çıkışını toprağın üstüne olacak şekilde koyarım, ne tarz bir toprak önerirsin? Toprağı katmanlı şekilde koyacağım ve hangi karınca türü bunun için daha uygun olur. Üstünü açılabilir sineklik ile kapatmayı düşünüyorum yem vs. koymak için karıncalar oradan firar edemez gibi düşündüm. Ytong ile yaparsam camın dışından bizim onları toprağın altında göreceğimiz şekilde ama onların karanlıkta kalacağı şekilde bir siyah şeffaf defter kapağı tarzı bir şey düşündüm öylesi çok daha zevkli olur gibi.

Tuğlaadam

Larva
Üye
Hocam fikir çok iyi yanlız nem sevmeyen bir karınca için ölüm olabilir orası dikkatli olmakta fayda var.