Karınca uçuşları zamanlaması

Emperorofinsects

Pupa
Üye
Arkadaşlar merhaba. Merak ettiğim bir konu hakkında fikir alışverişi yapmak için burdayım. Biliyorsunuz ülkemizde pekçok bölgeye kar yağdı. Anca kar yağmadan önce de forumda gördüğüm kadarıyla uçuş görenler olmuş. Bu uçuş yapan kraliçeler için riskli mi? Risklerinin olduğunu düşünüyorum sonuçta en uygun zaman gelmeden uçuş yapmıyorlar genelde. Ama kış uykusu ihtimali de mevcut. Kraliçe ilk işçisini vermeden beslenmiyor genelde biliyorsunuz. Kış uykusu boyunca da besin kullanacak ve yumurtlama da doğal olarak aksayacak.

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Messor için konuşuyorsak uçan kraliçeler derine doğru kazmaya başlar yeterince derine kazabilirlerse kar yağması bir problem oluşturmayacaktır

Ortada bir kavram yanılgısı var karıncalar kış uykusuna yatmaz diyapoz durumuna girerler örneğin Camponotus Herculanus kışın soğuktan korunamadığı için kışın vücutlarında antifriz salgılayarak diyapoza girerler ve bu dönemde larvalar ölmesin diye karbonhidrat ağırlıklı beslerler proteini sadece yaşayacakları kadar verirler

Evime yakın bir messor kolonisini gözlemliyorum kış uykusuna yatmıyorlar ilkbahar uçuş bittikten ve sonbahara girmeden aldığım yumurtların hepsinden işçi çıktı kışın yerin derinliklerinde yavaşta olsa alete üretiyorlar bu yıl 5 mart tarihinde çiftleşme uçuşuna çıktılar

Şimdi küçük kolonilerin kışın ne yaptığını bulmaya çalışıyorum acaba genç koloniler kışın topladığı tohumlarla yeni işçi çıkarmaya devam mı ediyorlar

Emperorofinsects

Pupa
Üye
Messor için konuşuyorsak uçan kraliçeler derine doğru kazmaya başlar yeterince derine kazabilirlerse kar yağması bir problem oluşturmayacaktır

Ortada bir kavram yanılgısı var karıncalar kış uykusuna yatmaz diyapoz durumuna girerler örneğin Camponotus Herculanus kışın soğuktan korunamadığı için kışın vücutlarında antifriz salgılayarak diyapoza girerler ve bu dönemde larvalar ölmesin diye karbonhidrat ağırlıklı beslerler proteini sadece yaşayacakları kadar verirler

Evime yakın bir messor kolonisini gözlemliyorum kış uykusuna yatmıyorlar ilkbahar uçuş bittikten ve sonbahara girmeden aldığım yumurtların hepsinden işçi çıktı kışın yerin derinliklerinde yavaşta olsa alete üretiyorlar bu yıl 5 mart tarihinde çiftleşme uçuşuna çıktılar

Şimdi küçük kolonilerin kışın ne yaptığını bulmaya çalışıyorum acaba genç koloniler kışın topladığı tohumlarla yeni işçi çıkarmaya devam mı ediyorlar
Küçük koloniler için yaptığınız araştırma devam ediyor mu?

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Küçük koloniler için yaptığınız araştırma devam ediyor mu?
Malesef şuanda bulgaristada öğrenci olarak yaşamaya başladım, bir aphaenogaster ve bir tetramorium galaticum kolonisine bakıyorum. Herlade burada kış olduğu için hiçbir karınca göremiyorum. Buranın soğuğuda dondurucu 🥶

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Ama kışın messorlarda yavaşta olsa üretimin devam ettiğini söyleyebilirim. Tamamıyla kış uykusu yada dinlenme yaşamıyorlar.

Osbziw

Yumurta
Üye
Kışın sonun bekler isen sorun olmayacaktie