Karınca uçuş

arda_bayram554

Yumurta
Üye
Evimizin kapısınada ki karınca kolonisi bir aydır karınca çıkarıp salıyor fakat prens üretmiyor bu nedenle de kraliçeler kapımızın önünde sadece dolaşıyor neden prens üretmiyorlar bilen varsa yazabilir mi?

Muhammet18

Pupa
Üye
Evimizin kapısınada ki karınca kolonisi bir aydır karınca çıkarıp salıyor fakat prens üretmiyor bu nedenle de kraliçeler kapımızın önünde sadece dolaşıyor neden prens üretmiyorlar bilen varsa yazabilir mi?
Bunu biz bilemeyiz belki sade prenses üretici bir kolonisir

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Bir koloni aynı anda hem prens hem de prenses üretmez diye biliyorum

Berk1497

Pupa
Üye
Bir koloni aynı anda hem prens hem de prenses üretmez diye biliyorum
Yanlış bilgi. İkisini de bol miktarda üretir ama kendi içinde çiftleşme olmuyor.
Daha uçuş zamanları gelmedi, karıncalar cinslerin göre belirli sıcaklık ve nem sağlandığı zaman uçuş yaparlar. Geçen sene Nisan başında Messor uçuşlarıyla başlamıştı. Bu sene de daha erken olmayacak gibi gözüküyor

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Yanlış bilgi. İkisini de bol miktarda üretir ama kendi içinde çiftleşme olmuyor.
Daha uçuş zamanları gelmedi, karıncalar cinslerin göre belirli sıcaklık ve nem sağlandığı zaman uçuş yaparlar. Geçen sene Nisan başında Messor uçuşlarıyla başlamıştı. Bu sene de daha erken olmayacak gibi gözüküyor
Bilgilendirdiğin için teşekkürler

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Bu da yanlış bilgi. Kendi içlerinde çiftleşme olabiliyor türe göre değişmekle birlikte.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Ben 2-3 ay önce bir Crematogaster Scutellaris kolonisini daha yuvanın ağzında uçmadan birbirleriyle çiftleştiklerini ve çiftleştikten sonrada uçtuklarını gözlemledim.
C. Scutellaris ensest üremiyor. Muhtemelen o C. Scutellaris de değildir zaten. Türkiye'de olmadığı düşünülüyor bu türün.

ELVERiCi1453

Pupa
Üye
C. Scutellaris ensest üremiyor. Muhtemelen o C. Scutellaris de değildir zaten. Türkiye'de olmadığı düşünülüyor bu türün.
Ben florya da çam ormanlarında karşılaşmıştım, ağaçta yaşayan büyük bir koloni vardı. İşçileri ve kraliçeleri Scutellaris e çok benziyordu. Bilemiyorum.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Ben florya da çam ormanlarında karşılaşmıştım, ağaçta yaşayan büyük bir koloni vardı. İşçileri ve kraliçeleri Scutellaris e çok benziyordu. Bilemiyorum.
Gözle tespit edilmesi pek mümkün değil.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Türkiye de tür tespiti yapabilecek ekipmanlara sahip bir hobici yok mu ?
Üniversiteler tespit yapabilir fakat hobici olarak soruyorsan "her türü tespit etmeye yeterli ekipmanı olan hobici" yok. Ve her tür sadece morfolojiden de tespit edilmiyor.