Karınca Uçuş sezonu Başladı Mı?

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Uzun süredir beslemeye çok hevesli olmasam da bu aralar bir karınca kolonisi besleme isteğim uyandı. Ankarada ikamet ediyorum. Çok detaylı bir bilgim olmasa da sanırım yılın hemen hemen bu zamanlarında uçuşlar başlıyor olmalı. Ankarada şu an bulabileceğim türler nelerdir? Ya da bu türler ve uçuş dönemleri hakkında basit de olsa bir tablo ya da bilgi edinebileceğim bir yer var mı?

Serthula

Larva
Üye
Uzun süredir beslemeye çok hevesli olmasam da bu aralar bir karınca kolonisi besleme isteğim uyandı. Ankarada ikamet ediyorum. Çok detaylı bir bilgim olmasa da sanırım yılın hemen hemen bu zamanlarında uçuşlar başlıyor olmalı. Ankarada şu an bulabileceğim türler nelerdir? Ya da bu türler ve uçuş dönemleri hakkında basit de olsa bir tablo ya da bilgi edinebileceğim bir yer var mı?
Eskişehir'deyim dün tetra buldum.

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Tetramorium ve Messor bulabilirsiniz. Nisan ayının sonuna kadar bunlara ek pek bir şey bulunabileceğini sanmam.

axoyberkant

Yumurta
Üye
Daha az önce 20 dakika içinde 10 küsür messor kraliçesi topladım. Doğru mekanlarda ararsan kolaylıkla bulabilirsin.

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Daha az önce 20 dakika içinde 10 küsür messor kraliçesi topladım. Doğru mekanlarda ararsan kolaylıkla bulabilirsin.
Özellikle gidip hiç aramadım 2 gündür yolda yürürken kaldırıma yakın toprak bölgeleri ve kaldırımların üzerini gözüm ile tarıyorum fakat henüz hiç denk gelmedim. Teşekkürler.

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Doğru mekanlar dediğiniz yerler neresi acaba ?
Spesifik bir yer olması gerekmiyor. Kolonilerini görüyorsanız bir bölgede, orada uçuş olur zaten. Binlerce messor kraliçesini de bulabilirsiniz aynı bölgede, büyük koloniler var mı diye bakın.