Formica ya da
Formica ya da camponotu
cataglyphis olmasınFormica ya da camponotus
2side kraliçemi şuan 3 tane var elimde aralarında hangisi prens zorlanıyorum anlamaktaCataglyphis sp.
3 üde kraliçe.2side kraliçemi şuan 3 tane var elimde aralarında hangisi prens zorlanıyorum anlamakta
fotodaki kraliçe ile elimde olan karıncaların hiç bi alakası yok ama thorax ve baş kısmı bordo rengimsi elimdekilerinCataglyphis aenescens prensesi üçü de. Prens olduğunu düşündüklerinizde abdomen yapısı kraliçelere göre farklıdır. Abdomeninde çıkıntı vardır direkt,ayrımı buradan yapabilirsiniz.
![]()
Fotoğraftaki zaten kraliçe değil yazdığımı okumadınız mı? Cataglyphis prensine ithafen attım onu. Verdiğiniz bilgi doğrultusunda fikrimi değiştirdim. Cataglyphis Aenescens kraliçesi değil Cataglyphis Cursor kraliçesi olduğunu düşünüyorumfotodaki kraliçe ile elimde olan karıncaların hiç bi alakası yok ama thorax ve baş kısmı bordo rengimsi elimdekilerin
KraliçeFlaşla çekim yapın cata nodus hepsi
Cataglyphis nodus değil bence.Flaşla çekim yapın cata nodus hepsi
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Kraliçe
ben herhangi bir cata prensine benzetemedim.Cataglyphis aenescens prensesi üçü de. Prens olduğunu düşündüklerinizde abdomen yapısı kraliçelere göre farklıdır. Abdomeninde çıkıntı vardır direkt,ayrımı buradan yapabilirsiniz.
![]()
başta formica diye düşünmüştüm ama şuan kararsızım.ben herhangi bir cata prensine benzetemedim.
benim hatam, yanlış okumuşum prens yorumunu siz yaptınız sandım. formica konusunda sizle aynı fikirdeyim fakat cataglyphis türleri hakkında pek bilgim olmadığı için ona yorum yapmayacağım.Arkadaşın paylaştıklarında prens yok zaten prensesler. Formica olmadığı aşikar belli. Thorax yapısından kolayca ayırt edilebilir. Cataglyphis cursor olduğunu düşünüyorum ve savunuyorum
Nodus boyutlarında değilmiş cata cursor olabilirCataglyphis nodus olmadığından emin
Nodus boyutlarında değilmiş cata cursor olabilir
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Cata cursor da değil bence