Karınca Ticareti Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

efetrhan

Pupa
Üye
girdiğim bir whatsapp hobi grubunda karınca satışı yapan bir arkadaşla ufak bir tartışma yaşadık. ben bu konuda doğadan alınmasını yanlış bulmadığımı, fakat satışının da hoşuma gitmediğini, etik bulmadığımı söyledim. bunun bir sürü sebebi var en önemlisi bir ortam altında üretiminin neredeyse imkansız olmasından dolayı bu canlıların doğadan alındığına şüphem olmaması. bir kişi doğadan alıp 100 kişiye kraliçe satarsa, aldığı yerdeki ekosisteme çok büyük zarar vereceğini düşünüyorum. fakat ben bunları söyledikten sonra arkadaş petshoptan alışveriş yapmıyor musun gibi bir argüman sundu. siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? deneyimli bilgili arkadaşların da cevaplarını bekliyorum.

Ünal

Pupa
Üye
Bence bazı kişiler bulqmiyo yaşadığı yer itibariyle onlar için iyi ama dedin gibi eko sisitem olayı var ama pek sorun olacağını düşünmüyorum tabi bilinçli satıcılar olamasi lazım mantklimi konusuna gelirsek bence gerek yok

Yetkin

Nanitik
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
tabi ki kraliçe ve ya özellikle istediği bir cinsin kraliçesini bulamayanlar oluyor böyle durumlarda takas ve ya uygun fiyattan bulamayan kişilere yardım edilebilir fakat çok fazla sayıda toplayıp fahiş fiyattan satılmamalı bilinçli kişiler yapmayacaktır zaten bir keresinde yüzlerce messoru toplayıp 3 lü şekilde sos kaplarına koyup multi diye satan görmüştüm böyle kişilerin doğaya verdiği zararın yanı sıra ne kadar büyük sahtekar oldukları da ortada

Hmmhalil

Larva
Üye
Bence bazı kişiler bulqmiyo yaşadığı yer itibariyle onlar için iyi ama dedin gibi eko sisitem olayı var ama pek sorun olacağını düşünmüyorum tabi bilinçli satıcılar olamasi lazım mantklimi konusuna gelirsek bence gerek yok
Benim yaşadığım yerde camponotus sanctus yok bende satın almayı düşünüyorum

ToxiTkAn

Minör
Yardımsever
Üye
Ben 100 tane kraliçenin satılışıyla eko sistemin tehlikeye gireceğini sanmıyorum 1milyonlarca sayıda uçuş oluyor satışı destekliyorum ama şu şekilde :
Ben türkiyede yaşıyorum ama türkiyede yaşamayan bulunma ihtimali şüpheli olan bir türün kraliçesini alıcam. Bence bunda bir sorun yok ben asya türlerini çok seviyorum ve beslemek istiyorum zaten burda sahiplenmek yada satın almaktan başka bir seçenek yok ama ben şunu desteklemiyorum :
Ben campo fellah kraliçesi istiyorum ama aradım aradım bulamadım başka campo kraliçelerim var onlarada bakıyorum ama c.fellah beslemeyi çok istiyorum o yüzden satın alıcam.
bana bu çok saçma geliyor

Benim görüşüm bu şekilde

Bulut_Mercan

Asker
Yardımsever
İlklerden
Üye
Bu aralar karınca satışı çok arttı. Adamların karıncalar hakkında hiç bir bilgisi olmadığı halde 3-5 kuruş para kazanmak için kraliçe toplayip satıyorlar. Daha dün Reptula forumda bi arkadaşın aldığı Solenopsis cinsi kraliçe döllenmemiş çıkmış. Muhtemelen satan kişi prensesleri toplayıp kanatlarını yolarak kraliçe diye satıyor. Kraliçe satışını durdurmak mümkün değil maalesef fakat en azından kraliçe alan kişileri bilinçlendirebilirsek , nasıl kraliçe bulabilecekleri konusunda yardimcı olursak kraliçe satışı biraz olsun azalır. Bu arada koloni satışına pek karşı değilim benim de il dışına çıkacağım zaman ve kolonilere bakamayacak durumda olduğum zaman koloni sattığım oldu.

efetrhan

Pupa
Üye
Bu aralar karınca satışı çok arttı. Adamların karıncalar hakkında hiç bir bilgisi olmadığı halde 3-5 kuruş para kazanmak için kraliçe toplayip satıyorlar. Daha dün Reptula forumda bi arkadaşın aldığı Solenopsis cinsi kraliçe döllenmemiş çıkmış. Muhtemelen satan kişi prensesleri toplayıp kanatlarını yolarak kraliçe diye satıyor. Kraliçe satışını durdurmak mümkün değil maalesef fakat en azından kraliçe alan kişileri bilinçlendirebilirsek , nasıl kraliçe bulabilecekleri konusunda yardimcı olursak kraliçe satışı biraz olsun azalır. Bu arada koloni satışına pek karşı değilim benim de il dışına çıkacağım zaman ve kolonilere bakamayacak durumda olduğum zaman koloni sattığım oldu.
katılıyorum. bahsettiğim arkadaş cins/tür ayrımını yapamamasına rağmen 6 yıllık "karıncacıyım" diye bir mesaj atıyor :D çıldırmamak elde değil 47449EA5-3D5B-4BC7-B1C5-C67D57AE793F.jpeg

efetrhan

Pupa
Üye
kendiniz için topladığınız karınca kolonileri kraliçelerinin satışına ben karşı değilim benim bahsettiklerim doğadan satma amacıyla toplayan arkadaşlar

Kremants

Yumurta
Üye
girdiğim bir whatsapp hobi grubunda karınca satışı yapan bir arkadaşla ufak bir tartışma yaşadık. ben bu konuda doğadan alınmasını yanlış bulmadığımı, fakat satışının da hoşuma gitmediğini, etik bulmadığımı söyledim. bunun bir sürü sebebi var en önemlisi bir ortam altında üretiminin neredeyse imkansız olmasından dolayı bu canlıların doğadan alındığına şüphem olmaması. bir kişi doğadan alıp 100 kişiye kraliçe satarsa, aldığı yerdeki ekosisteme çok büyük zarar vereceğini düşünüyorum. fakat ben bunları söyledikten sonra arkadaş petshoptan alışveriş yapmıyor musun gibi bir argüman sundu. siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? deneyimli bilgili arkadaşların da cevaplarını bekliyorum.
Grubq nerdem girebilirjm

Akslepioss

Yumurta
Üye
kendiniz için topladığınız karınca kolonileri kraliçelerinin satışına ben karşı değilim benim bahsettiklerim doğadan satma amacıyla toplayan arkadaşlar
simdi ben 10 tane lasius kralicesini 1 yilda en 500 kisilik bir koloniye getirip satabilirsin kaarli olurmu veya kazanci ne kadar olur ? lasius gibi hizli cogalan türleri satmak cok pratik ve ek gelir olabilir. Artik karinca hobisi yayiliyor kedi köpek satmaktan daha masum geliyor karinca satmak. Dogadan direkt alip kralice satmak cokta ekosisteme zarar vermez cünkü zaten cogu ölüyor, benim bulundugum caddede lasius ucusu oldu 1km kadar alan adim basi en az 3.4 kralice buluyordum her yerdelerdi posta kutularinin icine kanalizasyon delikleri duraklar sineklerden cok daha fazla kralice vardi. ertesi gün sokak kralice cesedleri doluydu cogu zaten ezilerek ölmüs veya örümcek agina takilmisti. Karinca ekosistemine zarar vermek zordur zaten topragin derinlerine kadar karinca kolonileri var vede dünyadaki en büyük canli olusumu karincalar. 3-5 kurus icin kralice toplamak suc degil bence kraliceye yapilan muamele strese sokmak yada korkutmak bu muameleler bir suc teskil eder. Cins kedi köpek satanlarin yaninda kralice karinca satmak meleklik olur.

efetrhan

Pupa
Üye
simdi ben 10 tane lasius kralicesini 1 yilda en 500 kisilik bir koloniye getirip satabilirsin kaarli olurmu veya kazanci ne kadar olur ? lasius gibi hizli cogalan türleri satmak cok pratik ve ek gelir olabilir. Artik karinca hobisi yayiliyor kedi köpek satmaktan daha masum geliyor karinca satmak. Dogadan direkt alip kralice satmak cokta ekosisteme zarar vermez cünkü zaten cogu ölüyor, benim bulundugum caddede lasius ucusu oldu 1km kadar alan adim basi en az 3.4 kralice buluyordum her yerdelerdi posta kutularinin icine kanalizasyon delikleri duraklar sineklerden cok daha fazla kralice vardi. ertesi gün sokak kralice cesedleri doluydu cogu zaten ezilerek ölmüs veya örümcek agina takilmisti. Karinca ekosistemine zarar vermek zordur zaten topragin derinlerine kadar karinca kolonileri var vede dünyadaki en büyük canli olusumu karincalar. 3-5 kurus icin kralice toplamak suc degil bence kraliceye yapilan muamele strese sokmak yada korkutmak bu muameleler bir suc teskil eder. Cins kedi köpek satanlarin yaninda kralice karinca satmak meleklik olur.
şimdi o olay biraz da şöyle, sen gördüğün her karıncayı alsaydın belki de o uçuştan hiçbir kraliçe kolonisini kuramayacaktı. onun dışında örümceklere yem olanlar da örümcekleri besledi sonuçta. forumda ve diğer yerlerde kimi gördüysem 3-4 taneden fazla almayın diyorlar ben de buna katılıyorum.

Mantis_

Majör
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Hobiyi bırakma, takas, hediye, elindeki kolonileri bulamayan arkadaşlara uygun fiyatlı satma gibi durumlar haricinde bedavacılık ve açgözlülük olarak görüyorum. Doğadan bedavaya topladığı kraliçeleri hiçbir çaba harcamadan satarak kar etmeyi amaçlıyor, bunu yapan hobici değildir. Fakat dediğim gibi emek verip büyüttüğü kolonileri satıyorsa bunda bir problem göremiyorum. Bence bir uçuştan en fazla 10 15 kraliçe alınmalı, ben en fazla 4 tane alırım.

Kremants

Yumurta
Üye
şimdi o olay biraz da şöyle, sen gördüğün her karıncayı alsaydın belki de o uçuştan hiçbir kraliçe kolonisini kuramayacaktı. onun dışında örümceklere yem olanlar da örümcekleri besledi sonuçta. forumda ve diğer yerlerde kimi gördüysem 3-4 taneden fazla almayın diyorlar ben de buna
Haklisin cunku yerde ezilenlerixe baska koloniler ve bocekler yicek buda bir ekosistem

Akslepioss

Yumurta
Üye
şimdi o olay biraz da şöyle, sen gördüğün her karıncayı alsaydın belki de o uçuştan hiçbir kraliçe kolonisini kuramayacaktı. onun dışında örümceklere yem olanlar da örümcekleri besledi sonuçta. forumda ve diğer yerlerde kimi gördüysem 3-4 taneden fazla almayın diyorlar ben de buna katılıyorum.
her 6 kraliceden biri ancak hayatta kalabiliyor zaten hassas türlerde bu dahada düsük sadece bir yere siginmak degil olay, ilk isci ciktiktan sonra bile dogada risk altindalar. Doga zaten acimasiz bir savas alani benim bakis acim daha farkli ben her kraliceye önem veririm ve hepsinin nerede olursa olsun büyük bir koloni kurmayi hak ettigini düsünerek ilgilenirim yani dogada 6 tanesinden biri ölücekse bir hobicide 1-2 tanesi ölsün daha iyi. Sonucta tüpte hayatta kalma olasigi cok cok daha fazla , risk yok, stres yok, yemleri hazir, keyifleri tikirinda tabi olay sadece karincalarin kendi rahati degil doganin dengesi ayrica. Kralice toplamaktan cok zararli atiklar ve doga kirliligi karincalar icin cok daha büyük tehlike yine her duruma ayak uydursalarda kimyasal atiklar karincalarin sonu. bu ekosistem böyle giderse zaten bir avuc tür ayakta kalabilecek ates karincalari gibi dayanikli karincalar. veya diger türler bu dünyaya uyum saglamak zorunda kalacak. yine uzattim konuyu.

efetrhan

Pupa
Üye
Hobiyi bırakma, takas, hediye, elindeki kolonileri bulamayan arkadaşlara uygun fiyatlı satma gibi durumlar haricinde bedavacılık ve açgözlülük olarak görüyorum. Doğadan bedavaya topladığı kraliçeleri hiçbir çaba harcamadan satarak kar etmeyi amaçlıyor, bunu yapan hobici değildir. Fakat dediğim gibi emek verip büyüttüğü kolonileri satıyorsa bunda bir problem göremiyorum. Bence bir uçuştan en fazla 10 15 kraliçe alınmalı, ben en fazla 4 tane alırım.
hayır arkadaşı tanıyorum ben elindeki kolonileri ücret karşılığı olmadan vereceğini sanmıştım. fakat bana satmaya çalıştığında vazgeçtim. sonrasında gruba ilan tarzı bir yazı yazınca bu arkadaşın tamamen ticari amaçlı yaptığını farkettim.

1eceinel

Yumurta
Üye
Hocam bende satış yapıyorum ama şuan elimde 6şar tane var zaten 3 ünü kendim bakıyorum diğer üçüncüde isteyenlere satıyorum bazı yerlerde kraliçe bulamıyor insanlar bende hobiye başladığımda satın almıştım ve tür tespiti olarak sadece lasius ve tera olarak yapıyorum
şimdi o olay biraz da şöyle, sen gördüğün her karıncayı alsaydın belki de o uçuştan hiçbir kraliçe kolonisini kuramayacaktı. onun dışında örümceklere yem olanlar da örümcekleri besledi sonuçta. forumda ve diğer yerlerde kimi gördüysem 3-4 taneden fazla almayın diyorlar ben de buna katılıyorum

efetrhan

Pupa
Üye
içerde çok çöp insan var ama

tolgakurt

Yumurta
Üye
Bence de çok yanlış buluyorum bende karınca satan kişiler ile konuştuğumda fiyatları 25 TL ile 120 130 TL arası değişen bir fiyat listesi atıldı ve satanlar forum üzerinden ulaştılar