Karınca proteinli besin arayışı

AlperenKrAz

Larva
Üye
Merhaba işçilerim yeni çıktı ve annemden dolayı un kurdu alamıyorum. Bazı türlerin haşlanmış yumurta kıyma yediğini vb. duydum. Messorlarda böyle şeyleri yiyebilirler mi eğer yiyemezlerse evde bulabileceğim bu tarz protein kaynakları önerebilir misiniz?

Birde dışarıdan bulabileceğim böceklerden hangisini tercih ederler

Son düzenleme:

BahadirSarp

Asker
Yardımsever
Üye
Merhaba işçilerim yeni çıktı ve annemden dolayı un kurdu alamıyorum. Bazı türlerin haşlanmış yumurta kıyma yediğini vb. duydum. Messorlarda böyle şeyleri yiyebilirler mi eğer yiyemezlerse evde bulabileceğim bu tarz protein kaynakları önerebilir misiniz?

Birde dışarıdan bulabileceğim böceklerden hangisini tercih ederler
Dışardan böcek vermenizi tavsiye etmem messorsa öncelikle tohum kırıp verin ve şekerli su verin bunları verdikten sonra haşlanmış yumurta beyazı kıyma salam sosis verilebilir denersiniz hangisini yerlerse.

exe

Larva
Üye
Canlı yem konusunda evde veya dışarda bulacağınız böcek veya uçucu türleri vermeniz çok büyük bir risk taşıyor, koloninizi zehirleyebilirsiniz asla denemenizi önermem. Bunun yerine canlı yem satan online mağazalardan alışveriş yapabilirsiniz.
Alternatif proteinleri deneyerek görmen en iyisi. Mesela benim iki Festai kolonimden birisi ne versem yemesine rağmen diğer koloni un kurdu ve kıymayı kabul etmeyip sadece yumurta beyazı yiyor. Aynı cinsi bırak aynı türde bile böyle farklılıklar olabiliyor. Ancak @BahadirSarp 'ın da dediği gibi messor karıncalar hasatçıdır, dolayısıyla protein olarak tohum da kullanabiliyorsunuz.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Canlı yem dışında düzenli olarak verebileceğiniz bir besin mevcut değil. Dondurulmuş un kurduna ailenizi ikna etmeye çalışın, daha ikna edici olabilir.

exe

Larva
Üye
Canlı yem dışında düzenli olarak verebileceğiniz bir besin mevcut değil. Dondurulmuş un kurduna ailenizi ikna etmeye çalışın, daha ikna edici olabilir.
Messor cinsi bir süreliğine tohumlarla idare edemez mi? En azından bu ikna sürecinde karıncalar aç kalmamış olur. Anladığım kadarıyla kendisi şu anda alternatif protein kaynaklarına yönelmiş.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
İlle de dışarıdan böcek bulucam diyorsanız bahçelik alanlarda ( park gibi halka açık alanlar da değil ) taş altlarında bulduklarınızı verin.

BahadirSarp

Asker
Yardımsever
Üye
Hocam neden beğenmedim attınız nerde hatalı bilgi verdim?

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Tohumla idare etme konusunda hemfikiriz ancak alternatif besinlerin önerilmesine kesinlikle karşıyım. Karıncalarınızı düzenli olarak kıyma, yumurta vb. şeylerle beslememelisiniz. Diyenlerin %5-10'nunu oluşturduğu sürece sorun yaratmayabilir ancak düzenli olarak canlı yem gibi vermek doğru değil. Bununla ilgili defalarca yazı yazdım.

AlperenKrAz

Larva
Üye
Tohumla idare etme konusunda hemfikiriz ancak alternatif besinlerin önerilmesine kesinlikle karşıyım. Karıncalarınızı düzenli olarak kıyma, yumurta vb. şeylerle beslememelisiniz. Diyenlerin %5-10'nunu oluşturduğu sürece sorun yaratmayabilir ancak düzenli olarak canlı yem gibi vermek doğru değil. Bununla ilgili defalarca yazı yazdım.
Peki meyvelerden çıkan kurtları dondursam parazitlerden arınırmı?

exe

Larva
Üye
Peki meyvelerden çıkan kurtları dondursam parazitlerden arınırmı?
Dilerseniz bir yoğurt kovasında toplayıp evin dışında da saklayabilirsiniz canlı yemlerinizi.
Meyve içinden çıkan kurtlar hem devamlı olmaz hem de pestisit veya başka tarım ilacı kalıntıları içerebilir. Ayrıca çürük kısımlardan çıkan kurtlar bakteri de taşıyabilir koloni için sağlıklı olabileceğini düşünmüyorum, siz en iyisi canlı yem konusuna biraz daha ikna edici yöntemler düşünün.

eymen_37

Larva
Üye
Benimde izin vermiyorlar 😒
Ben ölmüş kraliçeleri veriyorum özellikle abdomen kısmı çok iyiymiş koloni içim sorun oluşturmaz değil mi?