Karınca protein ihtiyacı karşılanması

HalilSezai

Larva
Üye
Merhaba arkadaşlar öğrendiğim kadarıyla karıncaların protein ihtiyacı var fakat un kurdu termit vesaire bulabileceğimi sanmıyorum balıkçı malzemeleri satan yerlerden solucan bulabileceğimi umut ediyorum çok fark var mı varsa internetten un kurdu alıcam daha yumurta bile çıkmamışken acele ediyorum ama şimdiden tamamlamak istiyorum karıncamın türü forumdan öğrendiğim kadarıyla Messor

Moderatör tarafında düzenlendi:

akvaryumhane

Yasaklı Üye
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Merhaba arkadaşlar öğrendiğim kadarıyla karıncaların protein ihtiyacı var fakat un kurdu termit vesaire bulabileceğimi sanmıyorum balıkçı malzemeleri satan yerlerden solucan bulabileceğimi umut ediyorum çok fark var mı varsa internetten un kurdu alıcam daha yumurta bile çıkmamışken acele ediyorum ama şimdiden tamamlamak istiyorum karıncamın türü forumdan öğrendiğim kadarıyla Messor
Hocam solucanlar balık avı için uygundur. Koloninize verilirse parazit yapma ihtimalide vardır. En iyisi un kurdu almak.

akvaryumhane

Yasaklı Üye
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Hiç böyle düşünmedim alayım o zaman ayrıca un kurduna bi çeşit olsun diye bi kaç tane böcek önerebilir misiniz
Tartara ve dubia olabilir. Hamam böceğide verebilirsin ama bunları kolonideki işçiler iyice olgunlaşınca ver.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Size verebileceğim en iyi tavsiye önce yemleri küçük miktarda denedikten sonra hangi yemi tercih edip tükettiklerini gözlemlemek. Kabul ettikleri yiyeceği satın alın ve onunla besleyin. Karıncalar menülerini kendileri seçmiş olur. Ayrıca solucan yeme ihtimalleri var, bir çok cins yer.

HalilSezai

Larva
Üye
Size verebileceğim en iyi tavsiye önce yemleri küçük miktarda denedikten sonra hangi yemi tercih edip tükettiklerini gözlemlemek. Kabul ettikleri yiyeceği satın alın ve onunla besleyin. Karıncalar menülerini kendileri seçmiş olur. Ayrıca solucan yeme ihtimalleri var, bir çok cins yer.
Daha mantıklı dediğin, solucanda parazit olabilir diye şuanlık tercih etmiyecem daha çim tohumu bile kullanmıyorum yumurtlamadığı için sağol fikrin için