Karınca kolonisi nereden bulabilirim?

Fairtale

Nanitik
Üye
Merhabalar, yaklaşık 1 ay öncesine kadar bir Messor kraliçe karınca ile hobiye başladım. 3D yazıcı sahibiyim ve bir formicaryum yaptım. Henüz daha formicaryuma almayı düşünmüyorum, büyüyünce alacağım. Ama bunlar biraz yetersiz gelmeye başladı ve bir koloni almak istiyorum. Nereden alabilirim? Evimde un kurdu vs. olmadığı için tercihim Messor’dur ama duruma göre un kurdu vb. alabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.

MeraklıKarınca

Yumurta
Üye
Merhabalar, yaklaşık 1 ay öncesine kadar bir Messor kraliçe karınca ile hobiye başladım. 3D yazıcı sahibiyim ve bir formicaryum yaptım. Henüz daha formicaryuma almayı düşünmüyorum, büyüyünce alacağım. Ama bunlar biraz yetersiz gelmeye başladı ve bir koloni almak istiyorum. Nereden alabilirim? Evimde un kurdu vs. olmadığı için tercihim Messor’dur ama duruma göre un kurdu vb. alabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Undergroundantworld veya Karınca Sanatı sitelerinden araştırıp istediğiniz cinsi alabilirsiniz ama almadan önce açıklamalarını okumanızı tavsiye ederim.

Fairtale

Nanitik
Üye
Cevabınız için teşekkür ederim. O sitelere baktığımda genellikle kraliçe karınca görüyorum; benim istediğim ise hazır, 20–30–40 işçili bir koloni.

egzotikçiftik

Intercaste
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Doğrudan 20-40 işçili bir koloniyle bu hobiye girmek bence hem hobinin zevkini kaçırır hem de henüz yeterince tecrübe sahibi olmadığınızdan işinizi zorlaştırır. İlla almak istiyorum diyorsanız da maalesef koloni satan bir yer yok. Henüz hobi fazla yaygınlaşmadığından ticareti de pek gelişmiş değil.