Karınca kolonisi doğaya salınır mı?

Raymwes

Yumurta
Üye
Öncelikle selamlar, yaklaşık 6-7 aydır tüp içerisinde yetiştirdiğim 20-30 işçili Lasius kolonim var bu koloniyi doğaya bırakmak istiyorum, koloninin zarar görmemesi ve doğaya adapte olabilmesi için nasıl bir yol izleyebilirim?

Not: Sahiplendir vs. gibi yorumlardan önce lütfen sorumu cevaplayın. Birinci önceliğim doğal yaşam alanlarına bırakmak.

Bekir42

Yumurta
Üye
Efendim bana gönderebilirmisiniz o koloniyi benimle irtibata geçerseniz çok sevinirim

EArslan

Minör
Üye
Esaret altındaki bir koloni doğaya bırakıldığında adapte olmayabiliyor. Bunun sonucunda ölüyorlar. Yani sahiplendirmek daha iyi.

Muhammet18

Pupa
Üye
Öncelikle selamlar, yaklaşık 6-7 aydır tüp içerisinde yetiştirdiğim 20-30 işçili Lasius kolonim var bu koloniyi doğaya bırakmak istiyorum, koloninin zarar görmemesi ve doğaya adapte olabilmesi için nasıl bir yol izleyebilirim?

Not: Sahiplendir vs. gibi yorumlardan önce lütfen sorumu cevaplayın. Birinci önceliğim doğal yaşam alanlarına bırakmak.
Dostum İstanbul'da mısın kendime arkads arıyorum da

Piotriox

Yumurta
Üye
Dışarıya adapta olsalar bile birçok sorun çıkabilir, başka bir koloni saldırabilir, insanlar görmeden üstüne basabilir ve daha bir çok şey olabilir.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Kuru ağaçlıkların olduğu bir bölgede ağaçlara yakın yere test tüpünü bırakırsanız geçebilirler. Lasius cinsi genelde kuru ağaçların içerisine yuvalıyor. Çok uygun olur.

Efe_2000

Yumurta
Üye
Efendim bana gönderebilirmisiniz o koloniyi benimle irtibata geçerseniz çok sevinirim