Merhaba hobiye ara vermiştim ve tekrar başlayacağım bana güvenilir önerebiliceğiniz siteler veya kişiler var mı acaba koloni olarak alabiliceğim.
Moderatör tarafında düzenlendi:
Karınca sanatı varMerhaba hobiye ara vermiştim ve tekrar başlayacağım bana güvenilir önerebiliceğiniz siteler veya kişiler var mı acaba koloni olarak alabiliceğim.
BencedeKoloni olarak almanızı önermem hocam, bulup kraliçeden büyütmenin verdiği zevk bambaşka.
Ben sırf şu zevk yüzden geliştirdiğim kolonilerimi sahiplendirip baştan başlıyorum. Sonbaharda Crematogaster schmidti veya şu an bir Pheidole kraliçesi aramaktayım. Eğer bulabilirsem, güncel olarak beslediğim Formica kolonimi sahiplendirmeyi düşünüyorum.Koloni olarak almanızı önermem hocam, bulup kraliçeden büyütmenin verdiği zevk bambaşka.
Karınca Sanatını önerebilirim gayet çeşitli ve güvenilir yakın zamanda bende aldım ordan tavsiye ederim.Merhaba hobiye ara vermiştim ve tekrar başlayacağım bana güvenilir önerebiliceğiniz siteler veya kişiler var mı acaba koloni olarak alabiliceğim.
Karınca Sanatını önerebilirim gayet çeşitli ve güvenilir yakın zamanda bende aldım ordan tavsiye ederim.
Nerde yaşıyorsunuz hocamBen sırf şu zevk yüzden geliştirdiğim kolonilerimi sahiplendirip baştan başlıyorum. Sonbaharda Crematogaster schmidti veya şu an bir Pheidole kraliçesi aramaktayım. Eğer bulabilirsem, güncel olarak beslediğim Formica kolonimi sahiplendirmeyi düşünüyorum.
Galiba yanlış bakmışsınız. Karınca sanatında Camponotus lateralis ve Lasius niger de var. Ayrıca underground ant worldde Lasius niger, Tetramorium, Pheidole ve Oxyopomyrmex de varKarınca sanatını gördüm ama tek tetramorium var kaçmaya aşırı meyilli olduklarından koloni büyüdükten sonra nasıl tutucağım konusunda biraz korkum var
İstanbuldayım ne için sordunuzKarınca sanatını gördüm ama tek tetramorium var kaçmaya aşırı meyilli olduklarından koloni büyüdükten sonra nasıl tutucağım konusunda biraz korkum var
Nerde yaşıyorsunuz hocam
Bana soruyorsanız istanbulNerede yaşıyorsun hocam?
şimdi gördüm uyarı için teşekkürler farketmicektim yoksaGaliba yanlış bakmışsınız. Karınca sanatında Camponotus lateralis ve Lasius niger de var. Ayrıca underground ant worldde Lasius niger, Tetramorium, Pheidole ve Oxyopomyrmex de var
Bursada yaşıyorumNerede yaşıyorsun hocam?
Yok size sormadım.Bana soruyorsanız istanbul
Hee anladım tamamdır.Bende eğer İstanbul'da yaşıyorsanız elimde ilk işçisi yeni çıkmış koloni var vereyim elden diyecektim.şimdi gördüm uyarı için teşekkürler farketmicektim yoksa
Bursada yaşıyorum
Underground ant world den alacağım galiba hem size hemde görenlere bir sorum var. mersinden geliyor kargo bursaya kadar gelirken bu sıcaklar da sorun çıkarmı fikirleriniz nelerYok size sormadım.
Hee anladım tamamdır.Bende eğer İstanbul'da yaşıyorsanız elimde ilk işçisi yeni çıkmış koloni var vereyim elden diyecektim.
Daha geçen 4 tür vardı stoklar bitmiş demekkiKarınca sanatını gördüm ama tek tetramorium var kaçmaya aşırı meyilli olduklarından koloni büyüdükten sonra nasıl tutucağım konusunda biraz korkum var
Nerde yaşıyorsunuz hocam
Evet sorun çıkarır kraliçeniz veya işçileriniz ölebilir benzer bir konu açmıştı birisi ona da benzer cevaplar yazmıştım isterseniz bakabilirsiniz aynı durum sizin için de geçerli https://karincaciftligim.com/threads/c-sanctus-kolonisi-kargo.28780/#post-179014Underground ant world den alacağım galiba hem size hemde görenlere bir sorum var. mersinden geliyor kargo bursaya kadar gelirken bu sıcaklar da sorun çıkarmı fikirleriniz neler
Sorun çıkma ihtimali var ama bu tarz ürünlerde sorun çıkma ihtimali hep var ama genelde şehirler arası kargolar gece yola çıkar ve gece hava sıcaklığı karıncalar için sorun çıkarmaz tabiki risk her zaman var asıl olay satın aldığınız yerib gösterdiği özen bu tarz canlı kargolar için özellikle bu havalarda gayet iyi yalıtım malzemeleri var benim tavsiyem denemenizden yana fakat bu riski göze almak istemezseniz bursada bu aylarda kendi bulanilceğiniz kraliçeleri özetleyebilirim.(Çok uzun oldu kbUnderground ant world den alacağım galiba hem size hemde görenlere bir sorum var. mersinden geliyor kargo bursaya kadar gelirken bu sıcaklar da sorun çıkarmı fikirleriniz neler
Hocam bende ordan aldım geldiginde yumurtalarını yemişti ama suan birinde 20 isci diğerinde 30 işçi var. Paketlemeleri güzel sorun yaşamazsınız bence.Underground ant world den alacağım galiba hem size hemde görenlere bir sorum var. mersinden geliyor kargo bursaya kadar gelirken bu sıcaklar da sorun çıkarmı fikirleriniz neler
Olur ama bi ara baya aradım cok şansızım o konularda asla bulamadim.Sorun çıkma ihtimali var ama bu tarz ürünlerde sorun çıkma ihtimali hep var ama genelde şehirler arası kargolar gece yola çıkar ve gece hava sıcaklığı karıncalar için sorun çıkarmaz tabiki risk her zaman var asıl olay satın aldığınız yerib gösterdiği özen bu tarz canlı kargolar için özellikle bu havalarda gayet iyi yalıtım malzemeleri var benim tavsiyem denemenizden yana fakat bu riski göze almak istemezseniz bursada bu aylarda kendi bulanilceğiniz kraliçeleri özetleyebilirim.(Çok uzun oldu kb)
Kralice olarak mi aldınız hocam siz yoksa kolonimi almıştınız?Hocam bende ordan aldım geldiginde yumurtalarını yemişti ama suan birinde 20 isci diğerinde 30 işçi var. Paketlemeleri güzel sorun yaşamazsınız bence.
Kraliçe olarak aldım ama yumurtaları vardı hocam. Geldiginde yumurtalari yemişti. 2 tane messor almıştım.Olur ama bi ara baya aradım cok şansızım o konularda asla bulamadim.
Kralice olarak mi aldınız hocam siz yoksa kolonimi almıştınız?