Karınca Kış Uykusu

hberkdonmez

Yumurta
Üye
İyi akşamlar. Messor, selonopsis, crematogaster cinsi 3 adet kraliçem var. Yumurtası, işçisi vs. yok. Aralık başı kış uykusuna yatırdım. Şubat başı kademeli olarak uyandırıp 25 derece ortam ısısında yumurtlamalarını bekleyeceğim. 2 ay kış uykusu yeterli olur mu?

serhatoztknn

Yumurta
Üye
İyi akşamlar. Messor, selonopsis, crematogaster cinsi 3 adet kraliçem var. Yumurtası, işçisi vs. yok. Aralık başı kış uykusuna yatırdım. Şubat başı kademeli olarak uyandırıp 25 derece ortam ısısında yumurtlamalarını bekleyeceğim. 2 ay kış uykusu yeterli olur mu?
Bence 1 ay yatırman yeterli olur bu senelik kış uykusunu kısa tutabilirsin.

waynhen

Pupa
Üye
Hocam eğer uyanınca gerekli ortamı sağlayacaksan yeterlidir.Zaten havaların bu sene hiç düzeni yok bı anda yaz gibi ısınıyor geri çat diye soğuyor.Hayvanların düzeni doğada bile normal değil.Hâlâ uçuşa denk geliyorum.Kışın ortasına geliyoruz,tabi türler vardır illa bu ay içinde yapan ama bahsettiğim tür Messor yani düşün.Genellikle Temmuz-Eylül sonu gibi arada uçan tür Aralık'ta.O yüzden aşırı aşırı etkilemez.

pegasuZX

Yumurta
Üye
Hocam ben solenopsisleri 20-40 gün arası yatırdım. Bazıları yumurtladı ama tüplerini temiz tutmaya çalış,heleki solenopsislerin. Solenopsis yumurtaları nokta kadar göremezsin görmek istersen makro kamerayla bak.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Kış uykusu minimum 2 ay, ideal 3 ay civarı olmalı. İlk senesi, işçisiz olması falan da fark etmez.