Karınca jölesi tarifi

Muhammet18

Pupa
Üye
Katılım
1 Tem 2022
Mesajlar
604
Tepkime puanı
162
Selam arkadaşlar bugün size karınca jolesi in nasıl yapabileceğinizi göstereceğim. bunu çoğu kişi canlı yem derdinden 1tık kurtulsun diye anlatacağım şimdi gelin tarife geçelim.

Malzemeler;

Jöle (toz)

Su

Bal(veya şeker)


Tohum veya fıstık tozu(yiyen türler için)

Çiğ yumurta beyazı (isteğe bağlı)

Tarif;
Öncelikle paketin arkasında yazdığı gibi jolemizi hazırlıyoruz.joleyi çok katarsanız katı olur az katarsanız cıvık olur buna ben bı ölçek veremem ama arkasında ölçekli halı yazıyor . Jöle dondurulmadan önce biraz soğutup içine (isteğe bağlı)yumurta beyazı (cıvık)veya tohum tozu ve fıstık tozu koyuyoruz. Sonra buz dolabının normal kısmına atıyoruz ve dertsiz bir yem elde ediyoruz yemezler diye terettüt etmenize gerek yok tam 8 türde denedim ve hepsi yedi. Tarif bu kadar inşallah işinize yarar. İyi hobiler 😄

Protein oranı (yumurta beyazı dahil)10/7

Protein oranı (tozlar dahil) 10/4,5

Protein oranı (yumurta beyazı ve tozlar dahil)10/8,7

Canlı yem de haftada veya 2 haftada 1 kullanılabilir
 

EArslan

Minör
Üye
Katılım
2 Mar 2022
Mesajlar
862
Çözümler
66
Tepkime puanı
586
İnternetten baktımta jöle muz, çilek, kivi v.b aromalarda var. Onun yerine jelatin kullansam sorun olur mu? Veya siz ney kullanıyorsunuz?
 

Muhammet18

Pupa
Üye
Katılım
1 Tem 2022
Mesajlar
604
Tepkime puanı
162
İnternetten baktımta jöle muz, çilek, kivi v.b aromalarda var. Onun yerine jelatin kullansam sorun olur mu? Veya siz ney kullanıyorsunuz?
Ben direk dr.oetker in jelatinini kullanıyorum ama bence paketli olmayan sığır jelatinleri daha iyi ama pahalı
 

Herba

Yumurta
Üye
Katılım
21 Ocak 2022
Mesajlar
99
Tepkime puanı
32
Selam arkadaşlar bugün size karınca jolesi in nasıl yapabileceğinizi göstereceğim. bunu çoğu kişi canlı yem derdinden 1tık kurtulsun diye anlatacağım şimdi gelin tarife geçelim.

Malzemeler;

Jöle (toz)

Su

Bal(veya şeker)


Tohum veya fıstık tozu(yiyen türler için)

Çiğ yumurta beyazı (isteğe bağlı)

Tarif;
Öncelikle paketin arkasında yazdığı gibi jolemizi hazırlıyoruz.joleyi çok katarsanız katı olur az katarsanız cıvık olur buna ben bı ölçek veremem ama arkasında ölçekli halı yazıyor . Jöle dondurulmadan önce biraz soğutup içine (isteğe bağlı)yumurta beyazı (cıvık)veya tohum tozu ve fıstık tozu koyuyoruz. Sonra buz dolabının normal kısmına atıyoruz ve dertsiz bir yem elde ediyoruz yemezler diye terettüt etmenize gerek yok tam 8 türde denedim ve hepsi yedi. Tarif bu kadar inşallah işinize yarar. İyi hobiler 😄

Protein oranı (yumurta beyazı dahil)10/7

Protein oranı (tozlar dahil) 10/4,5

Protein oranı (yumurta beyazı ve tozlar dahil)10/8,7

Canlı yem de haftada veya 2 haftada 1 kullanılabilir
Yumurta akını jelatini soğumaya alırken koyuyorsunuz ve çiğ halde kalıyor anladığım kadarıyla, buzdolabında da koloniye verildiğinde de pek bekletilmemesi gerekiyor bu açıdan problem yaratmıyor mu hocam? Yanlış anlamayın sakın ama bana pek mantıklı gelmedi. Yine de elimdeki bazı cinslerde deneyimleyeceğim bakalım
 

Muhammet18

Pupa
Üye
Katılım
1 Tem 2022
Mesajlar
604
Tepkime puanı
162
Yumurta akını jelatini soğumaya alırken koyuyorsunuz ve çiğ halde kalıyor anladığım kadarıyla, buzdolabında da koloniye verildiğinde de pek bekletilmemesi gerekiyor bu açıdan problem yaratmıyor mu hocam? Yanlış anlamayın sakın ama bana pek mantıklı gelmedi. Yine de elimdeki bazı cinslerde deneyimleyeceğim bakalım
Yumurtalar açık halde 3 ay durabiliyor senin dediğini çok iyi anladım bozulur diyorsun ama dediğim gibi 3ay açık kalabiliyor annem yanlisikla bir tane patlatmisti ve dolaba koymuştu unutmuş ve kullanmamış tam üç ay sonra düzgünce kullandık (tereyağında yaptık tadı aynıydı)
 
Üst