Karınca İşçi Çıkmama Sorunu

Qrx0

Nanitik
Üye
Merhaba arkadaşlar, componotus cinsi bir karınca var elimde. Bir kere iki tane pupa yaptı, sonrasında pupalar çıkmasına az kalmışken pupalar yok oldu. Sonra tekrar bir pupa yaptı. 2 ay gibi bir süre geçti. Bugün tekrar baktığımda pupa kararmış gibi duruyor. Normal mi yoksa bu kraliçe yumurtalarına bakmayı mı bilmiyor? bir çözüm öneriniz var mı ?

armagankaya

Media
Üye
Merhaba arkadaşlar, componotus cinsi bir karınca var elimde. Bir kere iki tane pupa yaptı, sonrasında pupalar çıkmasına az kalmışken pupalar yok oldu. Sonra tekrar bir pupa yaptı. 2 ay gibi bir süre geçti. Bugün tekrar baktığımda pupa kararmış gibi duruyor. Normal mi yoksa bu kraliçe yumurtalarına bakmayı mı bilmiyor? bir çözüm öneriniz var mı ?
Hocam stresten yemiş olabilir. Titreşimsiz bir ortamda, hiç açmadan 1–2 hafta daha bakın. Olmazsa tekrar söylersiniz.İyi hobiler dilerim.

bengo

Pupa
Üye
işçisiz kraliçelerin, stres ile baş etme kabiliyeti , işçilere nazaren daha düşüktür. ilk işçi çıkana kadar biraz el bebek gül bebek takılmak lazım.

Qrx0

Nanitik
Üye
Hocam zaten ilk sefer benim hattamdı, biraz heyecan yapıp sürekli bakmaktan yedi, yüksek ihtimalle ama bu sefer neredeyse hiç yanınadan bile geçmedim. Tüpün bu gün baktığımda pupa siyahlamış durumdaydı, bu normal bir şey mi yoksa pupa çürümüş mü onu anlayamadım. İsterseniz bir resim göndereyim

Tam olarak belli olumyor gibi.

Ekli dosyalar

• IMG_0850.jpeg
    IMG_0850.jpeg
    40.2 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_0849.jpeg
    IMG_0849.jpeg
    40.6 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_0848.jpeg
    IMG_0848.jpeg
    37.4 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_0847.jpeg
    IMG_0847.jpeg
    42.3 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_0846.jpeg
    IMG_0846.jpeg
    41.8 KB · Görüntüleme: 5

bengo

Pupa
Üye
uzman değilim. arkadaşlar da fotoğrafsız net yardımcı olamazlar.
ilk zamanlar ben de öyleydim , zaman ile heyecanı yeniyorsun, bu işler rutin hale geliyor.
yumurtanın içindeki siyah noktadan bahsediyorsan muhtemelen bebek karıncanın gözü olabilir dediğim gibi fotoğrafsız birşey demek güç

sabit yere koy. burada yumurtaya odaklanacağımız için. yumurta renginden farklı bir arka plan ile çekilen fotoğraflar daha net olur.
dediğim gibi uzman değilim. sadece nasıl sağlıklı yardım alabileceğin konusunda fikir verdim haddim olamayarak.

Son düzenleme:

Qrx0

Nanitik
Üye
uzman değilim. arkadaşlar da fotoğrafsız net yardımcı olamazlar.
ilk zamanlar ben de öyleydim , zaman ile heyecanı yeniyorsun, bu işler rutin hale geliyor.
yumurtanın içindeki siyah noktadan bahsediyorsan muhtemelen bebek karıncanın gözü olabilir dediğim gibi fotoğrafsız birşey demek güç
Hayır, direkt pupanın etrafında bir kararma var. Geçen sezon üç dört tane koloni yetiştirdim zaten, yani gözü ayırt edeceğim kadar tecrübem var.