Messor wasmanni için 40 derece sıcaklık çok yüksek mi? Yaşadığım yer yazın bu derecelere çıkıyor sorun yaşar mıyım?
Test tüpünü soğutmak için ne yapılabilir?Merhabalar, sadece Messor türlerinde değil, tüm karınca türlerinde 40 derece oldukça yüksek bir sıcaklıktır. Karıncalar için en uygun sıcaklık oda sıcaklığıdır, yani yaklaşık 25-27 derece civarıdır. Zaten ev ortamında sıcaklık genellikle bu seviyelerde olur, dolayısıyla oda sıcaklığında rahatça bakılabilirler.
Evin içi de bayağı sıcak oluyor, hayvanlar bunalıyor. Evin içi 25-35 arasında oluyor. Çok büyük bir sorun olursa sıcaklık konusunda nasıl soğutabilirim?Test tüpünü neden soğutmak istiyorsun? Anlayamadım. Ev dışında, farklı bir yerde mi bakacaksın?
Hangi şehirdeydiniz?Evin içide bayağı sıcak oluyor hayvanlar bunalıyor evin içi 25 35 arasında oluyor çok büyük bir sorun olursa sıcaklık konusunda nasıl soğuta bilirim
MardinHangi şehirdeydiniz?
Ben İzmir’deyimde ona rağmen bir sıkıntı yaşamadım o yüzden.
Kraliçeleri Mardin'de bulduysanız oranın iklim şartlarında bir sıkıntı yaşamazlar, adapte olmuşlardır zaten.M
Mardin
Kraliçe başka şehirden gelse adapte olur mu zamanla?Kraliçeleri mardinde bulduysanız oranın iklim şartlarında bi sıkıntı yaşamazlar adapte olmuşlardır zaten
Türüne ve eskiden olduğu yerdeki dış faktörlere bağlı bir durum kesin bir şey söylemek zor.Kraliçe başka şehirden gelse adapte olurmu zamanla
TeşekkürlerTürüne ve eskiden olduğu yerdeki dış faktörlere bağlı bir durum kesin bir şey söylemek zor.