Karınca için yüksek sıcaklık

FURKAN1336

Yumurta
Üye
Messor wasmanni için 40 derece sıcaklık çok yüksek mi? Yaşadığım yer yazın bu derecelere çıkıyor sorun yaşar mıyım?

ahmt

Yumurta
Üye
Merhabalar, sadece Messor türlerinde değil, tüm karınca türlerinde 40 derece oldukça yüksek bir sıcaklıktır. Karıncalar için en uygun sıcaklık oda sıcaklığıdır, yani yaklaşık 25-27 derece civarıdır. Zaten ev ortamında sıcaklık genellikle bu seviyelerde olur, dolayısıyla oda sıcaklığında rahatça bakılabilirler.

FURKAN1336

Yumurta
Üye
Merhabalar, sadece Messor türlerinde değil, tüm karınca türlerinde 40 derece oldukça yüksek bir sıcaklıktır. Karıncalar için en uygun sıcaklık oda sıcaklığıdır, yani yaklaşık 25-27 derece civarıdır. Zaten ev ortamında sıcaklık genellikle bu seviyelerde olur, dolayısıyla oda sıcaklığında rahatça bakılabilirler.
Test tüpünü soğutmak için ne yapılabilir?

Moderatör tarafında düzenlendi:

ahmt

Yumurta
Üye
Test tüpünü neden soğutmak istiyorsun? Anlayamadım. Ev dışında, farklı bir yerde mi bakacaksın?

FURKAN1336

Yumurta
Üye
Test tüpünü neden soğutmak istiyorsun? Anlayamadım. Ev dışında, farklı bir yerde mi bakacaksın?
Evin içi de bayağı sıcak oluyor, hayvanlar bunalıyor. Evin içi 25-35 arasında oluyor. Çok büyük bir sorun olursa sıcaklık konusunda nasıl soğutabilirim?

ahmt

Yumurta
Üye
25-30 derece arası büyük bir sorun yaratmaz, ancak sıcaklık 30 derecenin üzerine çıkıyorsa, evde kullanılmayan bir oda ya da kiler gibi serin bir yere koyabilirsin.

Kaktusexxx

Larva
Üye
Evin içide bayağı sıcak oluyor hayvanlar bunalıyor evin içi 25 35 arasında oluyor çok büyük bir sorun olursa sıcaklık konusunda nasıl soğuta bilirim
Hangi şehirdeydiniz?
Ben İzmir’deyim de ona rağmen bir sıkıntı yaşamadım o yüzden.