Karınca hobisine yeni giriş yapacağım kafama takılan şeyler

Narcissus

Yumurta
Üye
Karınca hobisine girmek istiyorum, sanırım en uygun tür messor oluyor canlı yem konusunda zorlamaması gibi gibi sebeplerden ötürü (yanlış biliyorsam düzeltebilirsiniz). Kafama takılan şey çıkıp kendim mi kraliçe aramalıyım eğer bu mantıklıysa nasıl yapabilirim tavsiyeleriniz var mı yada internetten kraliçe satan insanlar var o şekilde daha mı rahat olur?
İkinci olarak kendim bulmada veya almam koşulunda benim isteğim aslında sadece kraliçe alıp kendim işçi çıkartmak, büyütmek ama başlangıçta zorlar mı işçili bir şekilde temin etmem daha mı mantıklı?
Ailemle beraber yaşıyorum eve canlı yem sokmakta sıkıntı çekebilirim bahçeden yakalayıp verebilirim o şekilde olur mu?
Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler

ardatunes

Yumurta
Üye
Kendinde bulabilirsin, internetten de alabilirsin ama pek güvenme bazılarında sıkıntı çıkabilir. İşçisiz veya işçili her türlü zaman ve sabır gerektirir. Ayrıca canlı yemleri doğadan almanı tavsiye etmem çünkü ilaçlı olabiliyor bütün koloni ölür.

Narcissus

Yumurta
Üye
Kendinde bulabilirsin, internetten de alabilirsin ama pek güvenme bazılarında sıkıntı çıkabilir. İşçisiz veya işçili her türlü zaman ve sabır gerektirir. Ayrıca canlı yemleri doğadan almanı tavsiye etmem çünkü ilaçlı olabiliyor bütün koloni ölür.
Nasıl bulabileceğime iyice bakıp kendim bulmayı deniyeceğim, sonrasında ilk işçi çıkana kadar eve en azından un kurdu sokmaya ikna ederim heralde :D

Yususuk

Larva
Üye
Karınca hobisine girmek istiyorum, sanırım en uygun tür messor oluyor canlı yem konusunda zorlamaması gibi gibi sebeplerden ötürü (yanlış biliyorsam düzeltebilirsiniz). Kafama takılan şey çıkıp kendim mi kraliçe aramalıyım eğer bu mantıklıysa nasıl yapabilirim tavsiyeleriniz var mı yada internetten kraliçe satan insanlar var o şekilde daha mı rahat olur?
İkinci olarak kendim bulmada veya almam koşulunda benim isteğim aslında sadece kraliçe alıp kendim işçi çıkartmak, büyütmek ama başlangıçta zorlar mı işçili bir şekilde temin etmem daha mı mantıklı?
Ailemle beraber yaşıyorum eve canlı yem sokmakta sıkıntı çekebilirim bahçeden yakalayıp verebilirim o şekilde olur mu?
Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler
Genellikle yağmurdan sonra arıyor herkes ama ben üç kraliçemi de normal gezerken rastgele buldum.

Narcissus

Yumurta
Üye

Yususuk

Larva
Üye
belli bir saati var mı az önce 3 4 saat bahçeyi suluyordum bir yandanda baktımda çok bir şey anlayamadım nerelere bakmam lazım onuda bilmiyorum :D
hocam kaldırımlara bak cok rahat bulunuyor, saatten daha önemlisi hava sartları ne onlara dikkat et. Sorun varsa sor ama bende acemıyım :D

Narcissus

Yumurta
Üye

Ekli dosyalar

• IMG_20240810_170021_218.jpg
    IMG_20240810_170021_218.jpg
    47.3 KB · Görüntüleme: 8