karınca hobisine yeni başladım ve internetten bişeyler söylicem ama gördüğünüz gibi kargo 80tl sizce almam gereken başka bişey varmı olanım ilk başta tek test tüpü ile başlamak sonrasında içine kraliçeyi koyup beklemek işçiler çıktıktan sonrada 1 tane daha test tüpü ekliyip ardındanda outworld eklemek bunlar yeterli diye düşündüm ama emin olamadım
Ekli dosyayı görüntüle 39747
Test tüpü dışında hepsinin gereksiz olduğunu düşünüyorum.
1) Asetat kağıdı zaten önerilmiyor yani karıncaların kırmızı ışığı görüp görmediği bilimsel olarak kanıtlanmış değil diye biliyorum. Onun yerine karton vb. daha çok işiniz görür.
2) Tıpaya gerek yok pamuk ile halledeceksiniz, tıpa vb. hava geçmesini engelliyor.
3) Damlalık yerine evde bulabileceğiniz çubuk, kürdan vb. ile şekerli suyu verebilirsiniz.
4) Zaten test tüpünün içinde su olacağı için suluğa gerek yok. Koloniniz o suyun yetmediği boyuta kolay kolay gelmeyecek.
5) Outworld yerine orta boy bir kutu işinizi fazlasıyla görür ve büyük olacağı için işiniz daha rahat olur. Ayrıca popülasyon ilk başta küçük ve utangaç olacağından test tüpüne vermeniz yemleri daha verimli olacaktır.
Tabii, alternatifler ile uğraşmak istemem derseniz çok pahalı değiller ama yukarıda sunduğum alternatifler ile işinizi halledebileceğinizi bilmenizi istedim.